Отворени дани у Шапцу и Краљеву

39

Протеклог викенда су одржани “Отворен дани” у Шапцу и Краљеву који су организовани у склопу регионалног центра Црвене звезде у сарадњи са фудбалским клубовима Феникс из Шапца и Аполон из Краљева.

Преко 200 малишана учествовало је у програму који су водили тренери из Омладинске школе Црвене звезде. Дечаци су могли да покажу своје моторичке способности и фудбалску технику кроз полигоне који су посебно припремљени, а тренери су на тај начин утврђивали њихов таленат. Поред техничких и кондиционих провера, одиграни су мечеви који су између клинаца у оквиру свог годишта.

На Отвореном дану могли су да учествују дечаци који су рођени 2008. па све до 2012. године. Они који су се најбољи показали у нашим регионалним центрима имаће прилику да дођу у Београд и тренирају на теренима иза југа Маракане.

Координатор регионалних центара Црвене звезде, Игор Зихерл сматра да ће регионални центри по читавој земљи помоћи у развоју фудбала у Србији.

Црвена звезда је одувек била наш најпопуларнији клуб и велики мотив за сву децу. Нашим добрим и организованим радом дошли смо у ситуацију да можемо да селектирамо децу из читаве Србије и да на сваком кампу имамо велики број дечака. Овакав Отворен дан одржаваће се два пута годишње, у септембру и марту и сигурно ће помоћи да се деца из округа у којима постоје регионални центри унапреде фудбалске способности, а Црвеној звезди да скаутира најталентованије и од њих направи нове мале шампионе.

Бивши репрезентативни голман Србије и оснивач спортског центра и клуба “Феникс”, Бојан Јоргачевић истиче да је сарадња са Звездом привукла велики број заинтересованих и да се нада да ће уз њихову помоћ успети да од дечака створи будуће првотимце.

Ми смо недавно направили договор са Црвеном звездом да спортски центар ”Феникс” постане њихов регионални центар за овај део Србије. Предвиђено је да деца која желе да наступају за Звезду прво прођу филтер и афирмишу се овде. Звезда као наш најпопуларнији клуб привлачи велики број заинтересованих и сигурно ће овај подухват помоћи и фудбалском клубу Феникс да се развије и да постанемо сервис Црвене звезде где у млађим категоријама бирамо најквалитетније играче који ће касније моћи да конкуришу за први тим, а пројекат са регионалним центрима организован је још у Краљеву и Зрењанину. Дечаци који имају између 12 и 10 година играју Мини Маxи Лиге, у зимским периодима се одржава велики број турнира и утакмица у балонима док преко лета играју на отвореним теренима у склопу нашег спортског центра.

Претходни текстПетровићу титула на челенџеру у Румунији
Следећи текстНова победа наших омладинаца