Нова победа наших омладинаца

51

Омладинци Црвене звезде савладали су екипу Младости из Лучана резултатом 2:1 у оквиру осмог кола Омладинске лиге Србије. Меч је обележио резервиста Петар Пиплица са два гола.

Црвена звезда – Младост Лучани 2:1 (0:0)

Судија: Дејан Трифковић. Гледалаца: 200. Стрелци: Пиплица у 57. и 64. минуту за Црвену звезду, а Веснић у 82. минуту за Младост.

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Одада, Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Бабић, Миловановић, Радуловић.
Играли су још: Пиплица, Дедијер, Тејић, Матић, Илић.

Младост: Самчовић, Перовић, Веснић, Мариш, Милановић, Шопаловић, Јаковљевић, Тасић, Станић, Опарница, Ф. Жунић.
Играли су још: Н. Жунић, Старчевић, Марковић, Гукић.

Прво полувреме почело је међусобним опипавањем снага. Прву прилику имали су наши омладинци преко Радуловића који је изашао сам на голмана гостију, али је Самчовић добро интервенисао. Одада је у 13. минуту, после корнера који је извео Новаковић, упутио одличан ударац ка голу Младости, међутим статива је била савезник Самчовића. Пробао је и Радуловић минут касније са велике удаљености, али је голман крајњим напорима избацио лопту у корнер. У 21. минуту Новаковић је пробао да лобује голмана, али је и овог пута Самчовић добро интервенисао. Поново је Одада био у прилици када је у 25. минуту шутирао снажно са дистанце, али је лопта неког закачила и отишла мало поред десне стативе. До прве шансе дошли су гости у 29. минуту када је Шопаловић избио сам пред голмана Катића, али се голман Црвене звезде истакао сјајном интервенцијом. Најбоља шанса виђена је у 32. минуту када је после ударца из угла, Пантовић из непосредне близине пребацио лопту преко пречке. Последњу прилику имао је наш тим преко Миловановића, који је у 41. минуту одлично шутирао, али је Самчовић у паду успео да интервенише. 0:0

Друго полувреме почело је шансом Новаковића коју је голман Младости неутралисао. У 50. минуту судија није досудио очигледан пенал за наш тим када је Перовића лопта погодила у руку у шеснастерцу Младости. Први гол видели смо у 57. минуту када је резервиста Пиплица са 16 метара сјајним ударцем погодио други угао гола гостију и тако свој тим довео у вођство 1:0. Није се дуго чекало на други гол нашег тима. У 64. минуту Дедијер је сјајно центрирао, а Петар Пиплица одличном рекацијом главом постигао други гол на мечу 2:0. Дедијер је, као и Пиплица, ушао у другом полувремену, што показује да тренер Славољуб Ђорђевић има спремне играче на клупи који могу да направе разлику. Пиплица је био у још једној одличној прилици у 70. минуту, али је овог пута голман Младости био успешнији. У 71. минуту је оправдано досуђен пенал за наш тим, али и поред одличног шута Новаковића, голман Самчовић изашао као победник. Тејић је имао добру прилику да стави тачку на меч, али је био недовољно прецизан. Гости су смањили предност нашег тима, када је у 83. минуту из једанаестерца Веснић погодио мрежу гола Катића. До краја меча није било већих узбуђена, пробали су фудбалери Младости да стигну до изједначења, али су наши омладинци сачували предност и уписали нова три бода.

Претходни текстОтворени дани у Шапцу и Краљеву
Следећи текстТерзић: Тражићемо промену правила за странце