Панков: Звезда је велики клуб

53

Летње појачање Радован Панков блистао је после победе против екипе Копенхагена након једанаестераца (7:8). Рововску битку Звезда је успела да добије и избори нову европску јесен, а наш штопер изнео је своје утиске после одличне партије у којој је показао фокус и смиреност.

Невероватно. Нисам ни слутио да ћу ући у игру, мислио сам да неће бити потребе. Без загревања сам изашао на терен, морао сам брзо да се фокусирам, али код мене нема притиска. Када су се шутирали једанаестерци био сам смирен и сигуран у себе толико да сам могао свих 11 пенала да шутирам. То је врлина која ме краси као играча, да могу да останем концентрисан кад је најважније – истакао је Панков и додао:

– Одлучивали смо сами ко први шутира у следећем кругу. Сам сам желео да шутирам поново, осећао сам да могу други пут да затресем мрежу што сам и урадио. Најбитније је да смо победили, ми смо екипа и сваки успех је дело читавог тима.

Црвена звезда је имала играча мање од 54. минута, али црвено-бела одбрана није капитулирала.

– Деловали смо врло добро као екипа, нарочито у дефанзиви. Нису могли тако лако да нам запрете. Дегенек и Борјан су одиграли такође сјајан меч, свих 120 минута. Борјан је партију крунисао и кроз пенал серију где је показао колико је озбиљан и добар голман.

Навијачи су још једном били ветар у леђа нашем тиму и на гостовању, а изабраници Владана Милојевића су управо са њима поделили радост после утакмице.

После Борјанове одбране уеледила је експлозија одушевљења. Имао сам неколико другара који су дошли на стадион, па сам са њима прославио успех. Ову победу посвећујем њима. Звезда је велики куб, то се осећа на сваком кораку. Навијачи су нам пружили огромну подршку. Поруке и честитке стижу нон-стоп, људи су одушевљени тиме што смо поново изборили Европу и плеј-оф за Лигу шампиона. Осећам се фантастично – закључио је Панков.

Претходни текстМарин: Желимо поново у Лигу шампиона
Следећи текстОмладинци убедљиви у Бачкој Тополи