Јуниорски МВП Нађа Недељков Звездино друго појачање

113

Јуниорски МВП, најбољи стрелац завршног турнира за јуниорке и јуниорска репрезентативка Србије Надежда Недељков нова је играчица ККЖ Црвена звезда Комбанк.

Недељков је потписала уговор са црвено-белима, и представљаће како појачање за наредну сезону, тако и за будућност.

Нађа је рођена 6. априла 2001. године у Зрењанину, игра на позицији бека шутера (172цм), а у Црвену звезду је дошла из редова ЖКК Радивој Кораћ.

У протеклој сезони је у ЖКЛС бележила просечно 10 поена, 2.7 скокова и 1 асистенцију на 24 утакмице у којима је проводила 20 минута у просеку на паркету. Иако је тек напунила 18 година, три сезоне је била члан сениорске екипе финалисте Купа Милана Циге Васојевића.

На завршном турниру за јуниорке је са 61 постигнутим поеном била најбољи стрелац, а са индексом корисности 75 је добила и МВП признање и пехар који од ове године носи име „Драгана Вуковић“, у част наше прерано преминуле Драгане Вуковић. Екипа Радивој Кораћ је у финалу савладала Црвену звезду, а Надежда је са дабл-дабл учинком (12п 12ск) и серијом од пет поена у самом финишу била најзаслужнија за тријумф свог бившег тима.

Била је једна од две девојке од укупно седам учесника која је бранила боје Србије, заједно уз Лазара Живановића и Немање Поповића из КК Црвена звезда мтс, на интернационалном кампу „Кошарка без граница“, међу 63 девојке и дечака из целог света.

Прошла је млађе селекције националног тима, а била је у саставу јуниорске репрезентације на недавном ЕП за јуниорке у Сарајеву.

Нађа Недељков је друго појачање ККЖ Црвена звезда Комбанк овог лета, након доласка Маше Јанковић из Новосадске ЖКА. О даљим активностима ККЖ Црвена звезда Комбанк у прелазном року јавност ће бити благовремено обавештавана на клупском сајту.

Нађа, добро дошла у Црвену звезду!

Претходни текстНови Јавни час је пред нама, пријави се и ти!
Следећи текстМилојевић: Уз подршку до новог успеха