Иза југа Маракане – Десет бодова Звездиних бисера на премијери

56

Наши омладинци и кадети су на отварању првенства остварили укупно 10 бодова. У сенци вечитих дербија у омладинској и кадетској конкуренцији, остало је то да су млађе категорије Графичара, у којима се кале Звездини таленти, отвориле сезону са две победе.

Омладинци Црвене звезде, које са клупе предводи Славољуб Ђорђевић, су несрећно ремизирали против вечитог ривала (1:1). Наши јуниори су повели голом капитена Новаковића из пенала, али је Паритзан из једног шута у оквир гола успела да изједначи и да остави наше бисере без два бода. Кадети су феноменалном игром дошли до врло убедљиве победе против Партизана, резултат је био 4:0 за ученике Марка Неђића, а стрелци су били Кнежевић, Станковић, Лазетић и Бачанин.

Прво коло украсили су изабраници Дејана Симића и Милоша Бојанића. Графичар је прошле сезоне направио историјски успех, када је у лигама млађих категорија у оквиру Београда успео да освоји и омладинску и кадетску лигу, и тако добио прилику да се у обе конкуренције такмичи на савезном нивоу. Тиме је отворена и могућност да се бисери Звездине школе, кале и у млађим категоријама Графичара. Управо су резултати минуле недеље показали да ће и наши фудбалери који су на каљењу у Звездиној филијали, бити озбиљан ривал за све у Омладинској, односно Кадетској лиги Србије.

Омладинци Графичара које са клупе предводи Дејан Симић остварили су убедљиву победу у Лучанима против домаће Младоти. Звезда Б је славила резултатом 4:0, а стрелци за јуниоре наше филијале били су Стојанчић, Њамцуловић, Поповић и Ђорђевић. Ученици Милоша Бојанића, су такође били ефикасни против Мачве у Шапцу, резултат, а резултат је био 3:1 у корист наших талената. Победу су погоцима потписали Стојановић, Бојић и Лолић.

Омладинци: Младост- Графичар 0:4 (0:1)

Гледалаца: 400. Судија: Лазар Трипковић. Стрелци: Стојанчић у 45. Њамцуловић у 63. Поповић у 68. Ђорђевић у 82. минуту. Жути картони: Жунић за Младост, и Пуповић за Графичар.

Младост: Самчовић, Кос (Опарница), Жунић (Станић), Милановић, Јаковљевић (Тасић), Недељковић, Марковић (Старчевић), Јанић (Шопаловић), Веснић, Петровић, Маркиш.

Графичар: Гутеша, Милисављевић, Пуповић, Васиљевић (Чворић), Павловић, Пријовић, Њамцуловић (Ђуричковић), Стојанчић (Јованов), Поповић, Лучић, Елевен (Ђорђевић).

Кадети: Мачва- Графичар 1:3 (1:1)

Гледалаца: 250. Судија: Иван Никитовић. Стрелци: Милићевић у 14. за Мачву, и Стојановић у 21. Бојовић у 89. и Лолић у 90. за Графичар. Црвени картони: Бабић из Мачве, Марковић и Бојовић из Графичара.

Мачва: В.Симић, М.Симић, Бабић, Тривуновић, Лукић, Мијајловић, А.Савић, Павић (Јовановић), Макивић (Јевремовић), В.Савић, Панић.

Графичар: Васиљевић, Нинковић (Д.Пецарски), Марић (Б.Пецарски), Петровић, Милентијевић, Марковић, Глушчевић (Тимофејев), Стојановић (Лолић), Јанковић (Ракић), Гајинов, Бојовић.

Претходни текстРаспоред Суперлиге 2019/20
Следећи текстНови Јавни час је пред нама, пријави се и ти!