Милојевић: Најважније да смо прошли даље

54

Тренер нашег тима Владан Милојевић рекао је након реванш сусрета са Хелсинкијем да је најважније да је Звезда прошла у наредно коло квалификација за Лигу шампиона.

Имали смо мало проблема у реваншу што смо и очекивали. Утакмицу у Београду смо хтели да одиграмо тако да имамо солидну предност пред гостовање и опет ћу поновити да је тај гол Павкова у Београду био јако битан, можда и пресудан – нагласио је Милојевић.

Стратег црвено-белих је додао да је игра на вештачкој подлози у Хелсинкију захтевала одређени период адаптације.

Нисмо видели прави Хелсинки у Београду. После те утакмице рекао сам да нас очекује јако тежак меч у Финској из разлога што је била потребна и адаптација на подлогу, али то свакако није никакав изговор. Видели сте данас да домаћи фудбалери на синтетичкој подлози играју веома добро. Како год, да ли смо ми били лоши или смо били добри, једноставно они су јако добро адаптирани на вештачку траву и врло добро баратају лоптом на њој, имају феноменалне пасове.

Милојевић је изјавио да је Звезда имала неколико ситуација на почетку меча где је могла да постигне гол и реши питање проласка, али да је Хелсинки показао скандинавски менталитет и да су се борили до самог краја.

Ми смо се задовољили резултатом који нам је обезбеђивао пролазак, док су се они без обзира на све борили до самог краја и постигли други гол. То је оно што ја не могу да схватим јер смо и ми могли да дамо други гол, али смо га на крају примили.

Шеф стручног штаба је честитао својим играчима који су дали свој максимум, али и екипи Хелсинкија на доброј игри и нагласио да се Звезда сада окреће наредним утакмицама и припремама за нове изазове.

На питање да ли је разочаран игром својих играча у другом делу утакмице, Милојевић је рекао да није, али да је игра могла да буде боља.

Не могу да кажем да сам разочаран. Сигурно је да смо могли да играмо боље и требало би да играмо боље. Безвезе смо примили гол, правимо неке грешке које се стално понављају. Оно за шта сам био забринут пре меча је како ће тај тандем на средини са Кањасом да функционише, јер је и он први пут играо на синтетичкој подлози, а и недавно се опоравио од повреде. Што се тиче пружених партија појединих могу да будем задовољан.

Кратко се Милојевић осврнуо и на екипу Копенхагена, нашег противника у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.

Копенхаген је феноменална екипа, још једна скандинавска, која има свој систем и начин игре са сјајним тренером Солбакеном који годинама ради са екипом. Биће времена да причамо о њима. Имамо времена да се припремимо, сад је најбитније да се одморимо, да урадимо добру анализу ове утакмице и онда полако да се спремамо за тај сусрет.

Милојевић је саопштио да голман Борјан нема већих последица након што је у једном тренутку меча остао да лежи на трави после дуела са противничким нападачем.

На крају конференције, шеф стручног штаба Црвене звезде послао је поруку нашем Бранку Јовичићу који је оперисан и опоравља се од повреде.

Бакула, уз тебе смо и желимо ти брз опоравак – закључио је Милојевић.

Претходни текстХелсинки – Црвена звезда 2:1 (0:0)
Следећи текстЈованчић: Гол за Бранка