Хелсинки – Црвена звезда 2:1 (0:0)

45

Наши фудбалери доживели су први овосезонски пораз против екипе Хелсинкија, али су се пласирали у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

Тврду утакмицу, без много узбуђења пред головима Борјана и Рудакова украсило је по неколико шанси на обе стране, а наплативши грешке наших играча Хелсинки је успео да стгне до Пирове победе.

Упркос првој изгубљеној утакмици у сезони, задовољство буди нови корак црвено-белих на европскоом путу.

Први покушај на утакмици имао је домаћин, у 7. минуту . Запретили су Финци из слободног ударца преко капитена Далстрома, међутим преко гола.

Велику шансу имао је Бен у 12. минуту на центарсут Родића. Звездин нападач шутирао је главом поред гола.

Уследилису ударци Бабића са дистанце и поново Бена, који је био расположен за игру. Штопер Хелсинкија Ошонеси у 28. минуту упутио је јак ударац са дистанце, али је Борјан био на висини задатка и избоксовао лопту.

До краја првог полувремена није виђено много шасни. Преовладало је међусобно одмеравање снага и играбез ризика, па се и резултат са почетка утакмице није променио.

Хелсинки је од старта другог дела игре кренуоагресивно и после соло продора капитена Далстрома у 46. минуту дошао у вођство.

Пробудио се наш тим после лопте иза Борјанових леђа, заиграо конкретније и већ у 56. минуту анулирао заостатак. Марко Марин је новом луцидном асистенцијом спојио са голом Душана Јованчића којем није било тешко да затресе мрежу домаћина.

Управо гол нашег везног фудбалера донео је растерећење у игри, па је се звезда већ у 11. минуту наставка вратила на жељени колосек.

Акција у 64. минуту завршила се покушајем Јевтовића, ударац офанзивца изблокирали су играчи Хелсинкија, а покушај крилног нападача испоставио се као последњи пред нови период без већих узбуђења.

Рутинску завршницу меча и генерално утисак са гостовања шампиону Финске покварио је погодак Рискија у другом минуту надокнаде који је после додавања Далсторма поставио коначан резултат.

Хелсинки – Црвена звезда 2:1 (0:0)

Стадион: Телиа 5Г Арена (Хелсинки). Гледалаца: 9.000. Судија: Алаин Биери (Швајцарска). Стрелци: Далстром у 46’ и Риски у 92’ (Хелсинки); Јованчић у 56’. Жути картони: Алхо (Хелсинки), Павков (Црвеназвезда).

Црвена звезда: Борјан, Родић, Милуновић, Бабић, Стојковић, Кањас (од 88’ Дегенек), Јованчић, Јевтовић (од 74’ Иванић), Марин, Бен, Боаћи (од 55’ Павков).
Резерве: Поповић, Дегенек, Панков, Вулић, Симић, Иванић, Павков.

Хелсинки: Рудаков, Ошонеси, Риски, Далстром, Синиестра( од 77’ Вананен), Алхо, Каиринен, Обилиор, Менса, Филхо (од 66’ Рафиња), Вејринен (од 46’ Тарасов).
Резерве: Уситало, Тоивомаки, Тарасов, Рафиња, Пелвас, Вананен, Зенели.

Претходни текстЗвезда тренирала у Хелсинкију
Следећи текстМилојевић: Најважније да смо прошли даље