Мо Фаје и даље у Црвеној звезди!

78

Искусни сенегалски крилни центар Мо Фаје остаје у Црвеној звезди! Једа од играча који су изнели велики терет у претходној трофејој сезони, и даље на Малом Калемегдану.

Репрезентативац Сенегала Мухамед Фаје потписао је у петак нови уговор са Црвеном звездом мтс и остаће на Малом Калемегдану и у такмичарској сезони 2019-2020!

Крилни центар који је био изузетно важан за успехе црвено-белих у претходној сезони, пети је кошаркаш Из прошлосезонског састава који је продужио верност Црвеној звезди, након Берона, Лазића, Човића и Симанића, а клуб је среду ангажовао и америчког крилног центра /центра Дерика Брауна.

Останак Фајеа који је у такмичарској сезони 2018-2019 својим играма, понашањем и пожртвовањем показао да припада Црвеној звезди, доноси тиму још једног искусног и провереног играча за сезону која доноси бројне изазове и много такмичарских утакмица.

Фаје је је прве кошаркашке кораке направио у родном Дакару, а након тога се отиснуо на колеџ па је похађао универзитете Џорџија Тек и СМУ. Професионалну каријеру започео је у Француској где је наступао за Хајерес-Тулона, а потом прешао у Икарос Калитеа. Своју богату каријеру у Грчкој градио је у екипама Панелефсиниакоса, Ретимна и Промитеа Патраса. Некада најбољи скакач грчког првенства, одиграо је 27 утакмица у АБА лиги у црвено-белом дресу, али био и један од темеља успеха и важан шраф у игри Црвене звезде који се не види у статистичким параметрима.

Овај 33-годишњи Сенегалац висок 207 центиметара са Црвеном звездом освојио је у прошлој сезони Суперкуп АБА, АБА лигу и Суперлигу Србије у којој је у најважнијим утакмицама био један од најбољих појединаца на паркету.

О даљим активностима у прелазном року КК Црвена звезда мтс и даље ће благовремено и искључиво преко својих званичих друштвених платформи информисати јавност.

Претходни текстПочело гласање: Како ће изгледати нови Звездин грб
Следећи текстЛуковић: Радујем се новим изазовима на новој функцији