Црвена звезда испустила победу 1:1

79

Црвено-бели пропустили прилику да направе брејк, поражени у другој утакмици финала резултатом 73:72. Најефикаснији Фаје са 14 поена, трећа утакмица у суботу од 19 часова, домаћин Црвена звезда мтс.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у другој утакмици финалне серије Суперлиге од Партизана НИС ретултатом 73:72.

Драматична утакмица у којој су виђени бројни преокрети и велика борба у финишу, решена је тројком Загорца 3 секунде пре краја меча.

Партизан – Црвена звезда 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

Најефикаснији у тиму Црвене звезде мтс био је Фаје са 14 постигнутих поена.

Црвено-бели су лоше отворили утакмицу, нису погађали са дистанце, а домаћин на овом мечу је то искористио и створио солидну предност од 17:9, коју је одржавао до краја полувремена. 36:29.

Ипак у трећој четвртини црвено-бели су брзо ухватили резултатски прикључак, тројком Берона и први пут повели и ту предност одржавали до самог финиша када су стигли и до максималних 68:61.

Ипкак, након празног хода, изгубљених лопти и промашаја Берона, Даводовца и Човића, ушло се у неизвесну завршницу у којој је Фаје погодио из одбојке за 70:68 (претходно Партизан изједначио на 68:68), али је у последњем нападу Загорац погодио и донео изједначење у серији на 1:1.

Црвена Звезда: Човић 9, Кешељ, Давидовац 11, Ненадић, Лазић 2, Фаје 14, Берон 10, Добрић 3, Ристић 9, Симанић 3, Риверс 4, Оџо 7 (7 ск).

Филип Човић:
Честитке Партизану на победи. Тврда утакмица, тешка. Олдучила је једна лопта, један шут. Не могу да кажем да смо лоше бранили, али тај један шут је одлучио утакмицу на нашу жалост. Не можете да се опустите у утакмици која вам значи колико вам значи, у последњих пет секунди. Били је био на лопти, сада да ли је могао да буде ближи, то су стотинке. Узео је човек тежак шут, били сте на утамици – рекао је на конференцији за медије бек црвено-белих.

Тренер Црвене звезде Милан Томић:
Прави дерби. Тврда утакмица. Утакмица се преокренула у последњих два и по минута. Рекао сам мојим играчима да морамо да контролишемо 40 минута. На наше две грешке су надоместили седам разлике. Ту је разлог. Није разлог што је Загорац дао кош.Овакве утакмице као што су дербији, када преокренеш као ми… Није био проблем скок у нападу. Коштале су нас грешке у последњих два и по минута. Могли смо боље да заградимо, али 1:1 и настављамо даље – рекао је Томић.

Трећа утакмица финала игра се у суботу од 19 часова у дворани „Александар Николић“, домаћин је Црвена звезда мтс.

Претходни текстВучетић: Залагање и жеља на врхунском нивоу
Следећи текстТактичке замисли на преподневном тренингу