Јуниори Црвене звезде поново најбољи!

52

Јуниорска селекција Црвене звезде мтс одбранила је титулу шампиона Србије! Црвено-бели су били бољи од Партизана Нис резултатом 89:81 (20:16, 28:14, 14:32, 27:19).

Јуниори Црвене звезде мтс су шампиони Србије! Црвено-бели јуниори су поново показали шампионски карактер када је било најпотребније и готово најтежим могућим путем стигли до трофеја намењеног државном прваку.

Звезда је, искључујући мали пад концентрације у трећој четвртини, контролисала дешавања на терену и водила током готово свих 40 минута. Бриљирао је Бојан Томашевић који је меч завршио са 34 поена, десет скокова и индексом корисности 43. Ипак, пресудни за победу били су тимска игра, фанатична одбрана у најважнијим моментима и велика борба црвено-белих јуниора. Они су показали и у овој прилици да стасавају у праве шампионе и осим што су освојили пехар намењен државном прваку, добили су праву ињекцију самопоуздања пред Фајнал ејт Евролиге који ће се играти у Виторији.

Фајнал ејт у организацији Црвене звезде мтс одржан је у ’’ФМП арени’’ од петка до недеље. Клуб са Малог Калемегдана обезбедио је најбоље могуће услове да млади кошаркаши Србије покажу најбоље шта могу, а сам врхунац такмичења у Рода јуниорској лиги Србије догодио се у недељу. Две најбоље екипе у Србији, Црвена звезда и Партизан одмерили су снаге.

Финале је оправдало очекивања. Партизан, потпомогнут сениорским првотимцем Марком Пецарским, као и Ђорђем Пажином и Урошем Трифуновићем који имају већ позамашно сениорско искуство, изазвао је црвено-беле. Ипак, почетак утакмице у ФМП арени припао је Звезди. Захваљујући доброј одбрани и веома доброј контроли скока, али и од почетка расположеном Бојану Томашевићу црвено-бели су стекли 18 поена предности након 20 минута игре – 48:30.

Међутим, у трећој деоници је дошло до пада у игри црвено-белих јуниора. Одбрана која је готово перфектно функционисала у прве две четвртине је попустила, а Партизан је знатно лакше долазио до офанзивних скокова. Последица тога било је чак 32 примљена поена у трећој деоници и потпуни резултатски егал – 62:62.

Последња деоница донела је препознатљиву енергију у саставу Звезде. Чврста одбрана, борба за сваку лопту и паметна решења у нападу правили су разлику у корист црвено-белих. Феноменалном Томашевићу придружили су се и капитен Лазар Васић и Стеван Карапанџић који су погодили три изразито битне тројке у последњем кварталу и практично сломили сваки отпор ривала.

Пажин и Пецарски су покушали да врате Партизан у игру, али је Звезда имала одговор на сваки покушај ривала. На крају, 89:81. Нови актери, али и старе навике. Јуниори Црвене звезде су опет најбољи!

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 89:81 (20:16, 28:14, 14:32, 27:19)

Црвена звезда мтс: Ускоковић, Павићевић 9, Карапанџић 14 (4ск), Поповић 8 (4ас), Манојловић 3 (6ск), Радосављевић, Васић 8 (5ас), Машић 13 (4ск), Томашевић 34 (10ск), Чојбашић, Благојевић.

Претходни текстКадети шестицом задржали лидерску позицију
Следећи текстКарата више нема, видео бим испред хале