Пораз Црвене звезде, нова прилика у петак

60

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени у Подгорици у трећем мечу финала АБА лиге 80:72. Нова прилика за титулу у петак. Најефикаснији код црвено-белих КЦ Риверс са 19 поена. Неспортска атмосфера у дворани Морача.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Подгорици од екипе Будућности резултатом 80:72 у трећем мечу финала плеј офа АБА лиге, чиме су пропустили прву прилику да освоје овогодишње издање регионалног тракмичења.

Пред 5000 гледалаца у дворани „Морача“ најефикаснији код црвенк-белих био је КЦ Риверс са 19 поена, Маик Цирбес и Филип Човић додали су по 10, Били Берон 12.

Два потпуно различита полувремена, након првог растрчана и распуцана Црвена звезда на крилима КЦ Риверса (19 поена) водила је у два наврата са +12, и отишла на велики одмор са +5 (50:45).

Међутим, уз промену судијског критеријума у другом полувремену, стао је и напад тима, који је у трећој деоници убацио само 8 поена. Управо у том периоду домаћин је стигао до преокрета, повео са +8 и практично ту предност није испуштао до краја.

Утакмица у дворани „Морача“ одиграна је у изузетно неспортској атмосфери у којој су вређани играчи, њихове породице, а чланови управе поред клупе повређени тврдим предметима, шрафцигерима и пљувани.

КК Црвена звезда мтс: Човић 10+4ас, Кешељ, Давидовац, Ненадић, Лазић 5, Фаје 7, Берон 12, Добрић 5, Симанић, Риверс 19, Цирбес 10, Оџо 4.

Наредна утакмица игра се у петак у истом термину од 19 часова у Подгорици.

Претходни текстКадетима градски дерби
Следећи текстПораз Звезде у дербију 6. кола