АБА У19 – Јуниори Црвене звезде поражени у финалу

90

Јунироска екипа Црвене звезде (играчи до 19 година) поражена у финалу АБА лиге од вршњака Цибоне резултатом 73:68. Томашевић најефикаснији са 27 поена.

Јунорска екипа Црвене звезде мтс није успела да освоји АБА лигу за играче до 19 година, пошто је у финалу поражена од Цибоне у финалу које је одиграно у Славонском Броду.

У19 Црвена звезда мтс – У19 Цибона 68:73 (21:27, 13:18, 19:18, 15:10)

Пред 2000 гледалаца у дворани „Виљуш Славонски Брод” најефикаснији код црвено-белих био је Бојан Томашевић са 27 убачених поена, међутим једини који га је пратио у поенима и двоцифеним учинком био је Павићевић са 10 убачених поена.

Исход меча, испотавило се умногоме је одредио почетак меча и рана резултатска предност коју су створили талентовани кошаркаши Цибоне. Плус 6 на крају четвртине, Цибона је увећала на 45:34 током друге четвртине.

У трећој деоници црвено-бели нису успевали резултатски да се приближе и закомпликују утакмицу већ у том периоду, али сун а 6 минута пре краја меча везаним поенима Машића и Радосављевића пришли поново на -6 поена заостатка (62:68), и тада пропустили прилику да потпуно „окрену” утакмицу… Машићева изгубљена лопта, два промашена слободна бацања Томашевића и тројка у наредном нападу…

Чини се последња шанса за потпуни преокрет пропуштена је на 3 минута пре краја када је Папоња погодио тројку за 73:65. До краја меча црвено-бели су успели да дођу до 68 поена, не и до победе, што не умање велики успех црвено-белих и нови пласман у финале регионалног такмичења за јуниор другу годину узастопни.

КК Црвена звезда мтс:

Карапанџић 8, Павићевић 10, Поповић 5, Добрашиновић, Манојловић 1, Радосављевић 6, Васић 5+8ск,5ас, Машић 8, Благојевић, Ћојбашић, Коларић.

Црвено-бели се у наставку сезоне припремају за завршницу шампионата Србије и завршни турнир Евролиге за играче до 18 годину (већина играча овог јуниорског састава Црвене звезде је 2001.годиште) који ће се одржати у Виторији.

Претходни текстЗвезда са две победе наставља шампионску трку
Следећи текстЦрвено-бели после преокрета до 1:0 у полуфиналу