Црвено-бели бољи у дербију за скор 19-1 у АБА лиги

73

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су 19. победу у АБА лиги. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали су Партизан Нис резултатом 70:68.

У 19. колу АБА лиге виђена је велика борба коју су одлучили детаљи. Један продор Џоа Регланда и једна чврста одбрана Бранка Лазића. Довољно за победу од два поена разлике, веома заслужену, чврстом игром током свих 40 минута и бескомпромисном борбом. На крају 70:68 за Црвену звезду мтс против ’’вечитог ривала’’ Партизана.

Када шут није савезник, а није био у овој утакмици наклоњен црвено-белима (6/22 за три поена), тада никада није лако. Тада до изражаја долазе већа жеља и већа борба. Пример је био Бранко Лазић који је меч завршио са десет поена, али и победничком одбраном. Капитен је одиграо капитенски, а следили су га Џо Регланд са 18 поена и пет асистенција. Веома добру партију одиграо је Мајкл Оџо који је уписао 16 поена и девет скокова.

Шампион Србије за нијансу боље од противника отворио је вечити дерби и после пет минута игре водио са 11:6. Кошаркаши Звезде у наставку су због великог броја грешака дозволили Партизану да се резултатски врати у меч па је на крају прве деонице на семафору писало 16:16. Своје прве минуте у дресу црвено-белих, на опште одушевљење домаће публике у дворани „Александар Николић, уписао је Кеј Си Риверс.

Проблеми у нападу кошаркаша Звезде наставили су се у другој деоници, што су гости искористи да дођу до предности. Црвено-бели су добром игром Оџа успели да се врате у меч, а Регланд је са четири везана поена спустио разлику на минус 1, 31:32. На крају првог полувремена, гости су отишли са предношћу 32:34.

Почетак треће четвртине донео је велику енергију у редовима Црвене звезде. Одлична одбрана, тројке Регланда и Лазића, а потом и поени Билија Берона креирали су серију 8:0 којом су црвено-бели стекли плус шест – 40:34. Велика борба виђена је до краја треће деонице у којој су на крају као победници изашли изабраници Милана Томића и пред последњу деоницу ушли са предношћу 52:48.

Изузетно занимљива последња деоница вечитог дербија, играло се кош за кошем, у пар наврата је био нерешен резултат, да би капитен Бранко Лазић сјајним продором по чеоној линији донео свом тиму плус четири (61:57) и приморао тренреа Тринкијерија на минут одмора.

Слутило је на неизвестан меч и на крају је све спало на једну одбрану и напад. Концетрисанији су били играчи Црвене звезде и уписали заслужену победу.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 18 (5ас), Човић, Перпероглу 9, Давидовац, Лазић 10, Фаје 5 (4ск), Берон 12, Ристић, Симанић, Риверс, Цирбес, Оџо 16 (9ск).

Наредни сусрет у АБА лиги кошаркаши Црвене звезде мтс играју наредне суботе у гостима против Задра од 17 часова.

Претходни текстОдбојкаши Звезде максимални у Старој Пазови
Следећи текстТомић: Победа у дербију је увек значајна