Црвена звезда мтс дочекује Партизан НИС

72

У недељу од 18 часова у дворани „Александар Николић“ игра се други овосезонски дуел Црвене звезде и Партизана. Црвено-бели домаћини у утакмици 20.кола АБА лиге јтд, О мечу говоре тренер Милан Томић, Дејан Давидовац и Кеј Си Риверс.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Партизана НИС у утакмици 20.кола АБА лиге јтд.

Меч који ће обележити отвара ову рунду такмичења, игра се у дворани „Александар Николић“ од 18 часова

Ово је други сусрет градских ривала после новембарске утакмице АБА лиге (9.коло) у којој су црвено-бели као гости без својих навијача, славили резултатом 77:71.

Пред овај меч екипа Црвене звезде мтс заузима прво место на табели са скором 18-1 и обезбеђеним првим местом пред плеј оф, а тренер Милан Томић може да рачуна на све расположиве снаге.

Милан Томић, тренер КК Црвена звезда мтс:
Дерби је као што сам увек говорио специфична утакмица, утакмица о којој се прича данима пре него што почне. Ми знамо који је наш циљ у овом мечу, знамо колико је ова утакмица важна и за наше навијаче и за нас. Код нас нема калкулација, ни 0,0000 посто! Први смо на табели, обезбедили смо предност домаћег терена пред плеј оф, за то смо се борили од октобра месеца, али ћемо се борити на овој утакмици као ништа нисмо осигурали или обезбедили. Сигурно да је потребно да у недељу одиграмо борбено, чврсто, али са пуно памети, у оба правца, имаћемо халу у којој ће бит наши навијачи, и желимо да искористимо ту огромну енергију са трибина, али морамо да је искористимо паметно, и да будемо сконцентрисани на ствари које смо се договорили пре утакмице. Бићемо комплетни, пауза нам је добро дошла, ту је и Кеј Си Риверс који се имао времена и добро се уклопио у хемију екипе. На добром смо путу да спремни дочекамо недељни дерби меч – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац, КК Црвена звезда мтс:
Сваки дерби је прича за себе, сада смо максимално посвећени АБА лиги и ономе што нас чека у регионалном такмичењу. Одморни смо, добро смо искористили паузу, здрави, комплетни и спремни, жељно ишчекујемо нови дерби. Нисмо под великим притиском, јер смо математички осигурали прво место у лигашком делу, али то не значи да нећемо изаћи на терен да дамо све како би добили ову утакмицу. Не занимају нас никакве калкулација, наше је да одиграмо снажно, паметно, да користимо енергију и атмосферу коју знају само наши навијачи да направе. Идемо корак по корак…свесни смо да све што следи највише зависи од нас – рекао је Давидовац.

Кеј Си Риверс ће бити дебитант у овој утакмици, али ће бити у прилици да искористи огромно искуство које је стекао играјући велике утакмице у Шпанији као члан Реала, или у Грчкој где је такође био актер атинског дербија:

Треба да уђемо у утакмицу без икаквих размишљања да ли ћемо победити или не, без икаквих калкулација. Важно је да уђемо чврсто у утакмицу, и искористимо енергију коју ће нам дати наши навијачи. Дерби је таква утакмица да је увек узбудљиво и неизвесно, тако је свуда, али навијачи Црвене звезде пред којима сам играо и раније, су ефинитивно наш шести играч и то треба да искористимо као додатно мотивацију – рекао је Риверс.

Ово ће бити 37.дуел две екипе у регионалном такмичењу, Црвена звезда мтс је забележила 17 победа.

КК Црвена звезда још једном позива све навијаче клуба да спортски бодре наш тим, и атносфером коју само црвено-бели знају да направе, помогну екипи да дође до победе. Капије дворане отварају се у 16.30 часова, контроле ће бити појачане, јер је утакмица 20.кола АБА лиге проглашена утакмицом „повишеног ризика“ након састанка са представницима МУП РС и свих служби које су укључене у организацију ове утакмице.

Интересовање навијача Црвене звезде за овај меч је велико, а клуб још једном подсећа, да као и до сада, за сусрет ова два клуба, КАРАТА У СЛОБОДНОЈ ПРОДАЈИ НЕМА, и то на бази реципроцитета.

Утакмица Црвена звезда мтс – Партизан НИС игра се у недељу од 18 часова.

Претходни текстЦрвено-бели у недељу у Старој Пазови
Следећи текстРиверс: Драго ми је да сам део Црвене звезде