Црвено-бели гостују у Бару

100

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју против Морнара у 19. колу АБА лиге. Црвено-беле очекује велики изазов пред Куп Радивоја Кораћа, а о томе су говорили тренер Милан Томић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс имају прву меч лопту за заузимање пол позиције пред плејоф АБА лиге. Математички гледано, црвено-белима је потребна још једна победа у наредна четири кола и она ће гарантовати прву позицију на табели пред почетак плеј-офа регионалног такмичења.

Прва прилика је већ у суботу у Бару, где изабраници Милана Томића гостују екипи Морнара. Неће бити ни мало лако јер екипа Морнара на домаћем терену бележи одличне резултате и налази се у серији од четири победе у Бару. Очекивања пред наредну утакмицу изнео је тренер Црвене звезде мтс Милан Томић:

Очекује нас утакмица против екипе која је растрчана, игра веома брзо и уз пуно шутева за три поена. Играју веома добро код куће, намучили су на свом паркету све тимове који се боре за врх, побеђивали их или губили у врло неизвесним завршницама. Још увек нису математички обезбедили мирну позицију на табели, што значи да ће одиграти веома мотивисано. Због тога морамо да одговоримо чврстом игром без падова и празних минута – рекао је Томић, а онда се осврнуо на здравствени билтен екипе:

И даље смо без Бранка Лазића, а болесни су били Филип Човић и Марко Кешељ. Стратос Перпероглу има одређених проблема са леђима – додао је тренер црвено-белих.

Своја очекивања пред гостовање у Бару изнео је и првотимац Црвене звезде мтс Огњен Добрић:

Очекује нас утакмица у Бару, још једно веома незгодно гостовање у АБА лиги. Морнар је веома квалитетна екипа, играју брзо и не устручавају се да шутирају када год им оставите мало простора. С тога, јасно је да морамо да покажемо чврстину у одбрани, а поготово на бековским позицијама. Имају препознатљив стил игре, форсирају брзу кошарку и не смемо да дозволимо да нас уведу у њихов ритам. Потребна нам је концентрација свих 40 минута ако желимо да упишемо нову победу у АБА лиги – рекао је Добрић.

Претходни текстСтратос Перпероглу – доктор кошарке
Следећи текстИванић Звездин