Уникаха прави тест за све што следи

45

Кошаркаши Црвене звезде мтс и Уникахе састали су се у протекле три године чак шест пута. У Београду екипа из Малаге никада није славила, а у уторак ће гостовати по трећи пут.

Кошаркаши Црвене звезде мтс изгубили су шансе за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа. Црвено-бели су у европском такмичењу имали неколико веома несрећних пораза на једну лопту, против управо Уникахе у Малаги, у дворани ’’Александар Николић’’ против Валенсије и на гостовању Лиможу. Ипак, екипа је успела да преброди три тешка ударца и у последњем колу АБА лиге вратила се на победнички колосек. Изабраници Милана Томића, иако ослабљени због болести првог тренера, као и без плејмејкера Џоа Регланда пружили су изврсну партију и савладали веома убедљиво Олимпију – 89:61.

Следи утакмица против Уникахе која иако нема резултатски значај, биће важна из више разлога. И зато је подршка неопходна! То ће бити последњи меч црвено-белих на домаћем терену пре борбе за други трофеј јер за два викенда следи Куп Радивоја Кораћа у Нишу. Такође, то је и прави тест за изабранике Милана Томића против екипе која по многим критеријумима има евролигашки ростер и наступа у најјачој лиги у Европи – АЦБ.

О квалитету ривала најбоље сведочи податак да су у недељу савладали актуелног шампиона Европе Реал Мадрид након трилер завршнице. Уникаха се у тој утакмици вратила из минуса од 18 поена и шутем у последњој секунди продужетка остварила победу.

Свестан квалитета ривала је и Милан Томић који ће након кратке паузе због високе температуре враћа на клупу црвено-белих. Ипак, Томић је истакао да црвено-бели имају победничке амбиције:

Још један меч на домаћем терену након победе у АБА лиги која је уследила после серије тешких гостовања које смо имали иза себе. Изгубили смо шансу да прођемо даље иако смо имали могућности да то променимо и губили утакмице у тесним завшрницама. Жао нам је због тога. За клуб, навијаче и све нас је изузетно важно да се опростимо победом. Јер се кроз победе гради атмосфера и самопоуздања које ће бити потребно за све оно што нам следи у наредном периоду. У овој утакмици не можемо да рачунамо само на Бранка Лазића док ће сви остали бити на располагању – истакао је први тренер Црвене звезда, а потом додао:

Без обзира што је Уникаха обезбедила пласман, сигурно да ће доћи са озбиљним приступом и великом жељом да победе. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, а циљ нам је да одиграмо бољу утакмицу него у Малаги и да дамо све од себе да остваримо победу из разлога које сам већ навео – закључио је Томић.

Ово ће бити шести међусобни дуел између Црвене звезде мтс и Уникахе. На домаћем терену црвено-бели не знају за пораз од екипе из Малаге, а покушаће да наставе београдски победнички низ и у трећем чину. Своја очекивања пред ову утакмицу изнео је и центар Црвене звезде Душан Ристић:

Немамо резултатски значај ни ми ни они, али мислим да је утакмица веома важна. Имамо прилику да се опростимо од Еврокупа да евентуалном победом и даћемо све од себе да тако буде. Веома брзо нас очекује Куп, борба за други трофеј и то је одлична шанса за нас да се на најбољи начин припремимо. Одличан су тим, добили су претходног викенда Реал Мадрид и то најбоље доказује какав квалитет имају – истакао је Ристић, а онда се осврнуо на претходне мечеве против Уникахе, Валенсије и Лиможа:

Непријатан је осећај да се присетимо свих тих пораза. Одиграли смо у Малаги лоше прво полувреме, саставили се као тим и имали шут за продужетак. Нисмо имали среће. Валенсије код куће исто једна лопта, један шут. Лимож је исто био утакмица на само један посед. Имали смо неколико утакмица где смо можда доносили лошије одлуке у завршници, а да нисмо били бисмо у Топ 8 – рекао је центар црвено-белих, а онда додао:

Касно је за жаљење, извући ћемо поуке јер управо сада долазе месеци који ће одлучити о трофејима. Можемо само да претворимо у позитивно у наредном периоду и да кроз велики рад исправимо грешке. Еврокуп се за нас завршава, али следи као што сам рекао борба за трофеје. Прво Куп Радивоја Кораћа, а није ни далеко почетак плејофа АБА лиге – истакао је Душан Ристић.

Утакмица са Уникахом заказана је за уторак у 18.45 у дворани ’’Александар Николић’’. То ће бити права прилика да се ухвати замајац за Куп Радивоја Кораћа и борбу за други трофеј и то је један од разлога зашто ће црвено-белима бити потребна подршка. Све неопходне информације о продаји карата за наредну утакмицу можете наћи на следећем линку.

Претходни текстСјајна атмосфера на тренингу
Следећи текстБорјан: Хоћу да завршим каријеру у Звезди