Звезда синоним за фер-плеј

62

Црвена звезда је паралелно са сјајним играма протекле јесени демонстрирала идеалан пример екипе која гаји фер игру.

Фудбалери шампиона Србије једини су суперлигаш који током досадашњег дела такмичења није зарадио црвени картон, а уједно смо и тим са најмање добијених жутих картона у најбољем домаћем такмичењу.

Црвено-бели су у Суперлиги зарадили 23 јавне опомене, чак 12 мање од првог пратиоца Војводине. У просеку, на домаћој позорници играчи Звезде добију нешто више од једног жутог картона по мечу, а једнако импресивни су подаци кад се суперлигашким додају бројке из групне фазе Лиге шампиона.

Упркос чињеници да су изабраници Владана Милојевића опоменути 17 пута у шест сусрета, један су од 18 клубова који могу да се похвале да немају играча који је током групне фазе зарадио искључење.

Интересантно, Црвена звезда је један од четири клуба, уз Реал, Порто и ПСВ, који није добио црвени картон ни у првенству ни у Лиги шампиона, а додатни разлог за понос је податак да међу наведенима наш клуб има најмање жутих картона у просеку по мечу (1,48).

И кад се узме просек свих картона по мечу, тим из Љутице Богдана је у самом врху европских екипа, а испред наших фудбалера су само играчи Манчестер ситија (1,12 картона по мечу), Ливерпула (1,32) и Борусије Дортмунд (1,39).

Без дилеме, фер-плеј карактеристика је скоро једнако важна као и лепота фудбала, а изразито је задовољство бити у прилици у каквој су звездаши и похвалити се чињеницом да је наш тим у самом врху европског фудбала по питању коректности и понашања на фудбалском бојишту.

Претходни текстОсвојите карту за европски меч
Следећи текстКлупски партнери су ‘’Звездаш године’’