Црвена звезда мтс – Галатасарај (уторак, 19)

36

Црвену звезду мтс у уторак очекује врло важна утакмица Еврокупа. У петом колу црвено-бели дочекују Галатасарај у дворани „Александар Николић“.

Овај за црвено-беле важан дуел, представља и крај првог круга у групи А, а српски шампион након пораза у Бреши тражи четврту победу у такмичењу која би га задржала на врху табеле.

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић нема проблема са повредама, и може да рачуна на све играче пред овај важан дуел:

Очекује нас утакмица са екипом која игра много бољ него што то њени резултати тренутно показују. Игру турског тима креирају добри странци, Вебстер, Херисон, Зек Аугуст, Словенац Јака Клобучар, али имају и неколико дбрих домаћих играча које предводи бек и капитен Коксал.

Дакле, микс страних и домаћих, на првом месту искусних играча, који играју добру нападачку кошарку што говори и податак од преко 86 убачених поена по мечу у такмичењима, зато морамо да одиграмо добру одбрану, да играмо снажно са пуно енергије, чиме би створили услове да дођемо до важне победе и бодова.

У досадашњем делу такмичења, Црвена звезда мтс је најбољи дефанзивни тим Еврокупа са 71. примљеним поеном по утакмици. Галатасарај као добру нападачку екипу предводе Херисон са скоро 18 поена по утакмици, Хејс са 15 и Вебстер са просечно 12 убачених поена по мечу:

Кључ добре утакмице за нас почиње од одбране. Очекује нас утакмица са екипом која има одличан напад, која убацује много поена и која игра много боље него што показују њихови резултати. У прошлом колу изгубили су у самом финишу утакмицу од Монака, и сигурно ће реаговати. Са друге стране, ми желимо нову победу, и до ње ће нам пут бити лакши ако будемо контролисали ритам утакмице, и ако будемо играли као тим – рекао је капитен црвено-белих Бранко Лазић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Галатасарај игра се у уторак од 19 часова, а сви гледаоци који буду долазили у дворану „Александар Николић“ моле се да дођу раније у дворану због великих контрола на улазима, које су подразумеване јер овај меч за Евролигу има епитет утакмице „високог ризика“.

Карте за меч 5.кола Еврокупа су у продаји од 10 часова, и продају се у свим пословницама Евентима, до почетка утакмице.

Претходни текстВетерани гостовали у Бечу
Следећи текстСавић: Пресрећан сам што сам се вратио