Гобељић: Нема времена за умор

76

Фудбалери Црвене звезде враћају се обавезама у Суперлиги Србије. У недељу, 28. октобра, од 16:30 часова изабраници Владана Милојевића гостују екипи Мачве у Шапцу.

Очекујемо тешку утакмицу јер је сваки меч после наступа у Европи, пре свега због физичког и емотивног пражњења, тежак. Мачва се показала као незгодан противник, поготово на домаћем терену. Имали смо прошле године непријатно искуство у Купу када смо после пенала поражени. Сада је време да поправимо утисак на том терену. Још једна битна ствар јесте да је екипа Мачве пре седам дана променила тренира, дошао је Дарко Тешовић и сигурно ће он донети нешто ново својој екипи – рекао је Гобељић.

Густ распоред је нешто на шта су наши играчи до сада већ навикли.

Играмо на свака три дана, такмичимо се на три фронта и немогуће је да умор не постоји, али он ће до недеље нестати. Савремен фудбал, игра на три фронта коју ми сада практикујемо, тера играча да се што брже опорави и спреми за следећи меч. Добра ствар у свему томе је што наш шеф стручног штаба има добар ростер и уз одређене промене у екипи и освежења спремни дочекујемо меч са Мачвом. Верујем да ће доста наших навијача доћи у Шабац, познато је да је то фудбалски град и да домаћи тим увек има подршку, тако да се радујемо правом фудбалском амбијенту.

Наши фудбалери имали су само три дана после меча са Ливерпулом у Лиги шампиона да се припреме за гостовање у Шапцу.

Свако искуство из Лиге шампиона је драгоцено, многи играчи немају привилегију да играју тај ниво такмичења. Зато ми из сваке утакмице извлачимо поуке и верујем да ћемо тек показати свој квалитет, да из дана у дан растемо и као тим и као појединци. Уколико наставимо у континуитету да играмо у Лиги шампиона сигуран сам да ћемо да будемо све бољи у европским оквирима, а још доминантнији у Суперлиги. Зато је потребно да нас навијачи подрже, а у то никада не сумњам – поручио је Гобељић.

Претходни текстНаредни противник екипа ФМП-а
Следећи текстТри нове школе у Звездиној мрежи