Саопштење КК Црвена звезда мтс

385

Саопштење клуба поводом последњих догађаја везаних са статус играча КК Црвена звезда мтс Стефана Јанковића.

КК Црвена звезда мтс у циљу правог информисања јавности, а не на основу гласина и сензационалистичких вести, обавештава да је заступник играча нашег клуба Стефана Јанковића, затражио у понедељак ЛОЦ (Letter of Clearance) од Кошаркашког Савеза Србије, како би овај играч могао „несметано“ да пређе у неименовани шпански клуб.

Као озбиљна организација, КК Црвена звезда мтс пажљиво прати ситуацију, и добро зна, и који шпански менаџер је покушавао да направи овај маневар са „ревијалном утакмицом“ у другој земљи, и након тога експресним преласком у трећи клуб.

Кошаркашки Савез Србије је донео још у понедељак 01.10.2018.године, једину могућу одлуку и тај захтев одбио, уз образложење да је „Стефан Јанковић играч КК Црвена звезда“.

КК Црвена звезда мтс изражава задовољство што догађаји сами по себи показују, ко је говорио истину, и то и даље чини, а ко не.

Наша правна борба се наставља пред арбитражом у Олимпијском комитету Србије, посебно што и даље постоје разни покушаји, сада преко „малих врата“ у ФИБА и преко проверених кадрова који су директно радили на штету Црвене звезде у прошлости, тако својствени прошлим временима где су играчи отимани разним правним „акробацијама“, а српски клубови осиромашивани и ускраћивани за прописано обештећење.

Одређени покушаји, сада и уз велику дозу нервозе, која се може видети и у простачком и непримереном речнику дописа адвоката који заступа Стефана Јанковића, на жалбу клуба Олимпијском комитету Србије говоре да целокупна „операција” не иде по плану. А тај план је био једноставан: узимање играча без обештећења, уз некакво позивање на непоштовање појединих одредби уговора и огроман притисак на регистрациону комисију КСС, и коначно, стицање некаквих само њима „важних” поена преласком играча Стефана Јанковића у други клуб (име клуба познато КК Црвена звезда мтс). Међутим, колико год се сакривали иза дописа, правних термина, и силе и притисака иза завесе, не иде све по плану, а време иде…

Заиста верујемо да су многи клубови заинтересовани за услуге Стефана Јанковића, као што верујемо да је наш играч тренутно случајно у Мадриду, као и да је његов заступник у овом спору случајно Илија Дражић адвокат, иначе дугогодишњи члан УО КК Партизан. Такође верујемо да је случајно координатор за млађе селекције једног клуба, уједно и члан менаџерске агенције „БДА Спортс” чији је директор Раде Филиповић, која заступа играча Црвене звезде мтс Стефана Јанковића.

Под „случајно“ потпада вероватно и контакт који је инициран са појединцима из ФИБА, како би се припремио терен и у тој организацији. И коначно, случајно сви ти, претходно наведени којима су пуна уста права и закона, већ неко време на све могуће начине и преко утицајних појединаца покушавају притисцима и мешетарењима у КСС, ФИБА и Олимпијском комитету Србије, да издејствују одлазак нашег играча Стефана Јанковића из КК Црвена звезда мтс, без обештећења.

КК Црвена звезда мтс чији је Стефан Јанковић играч, и даље ће редовно обавештавати јавност о овом случају, у коме су чињенице потпуно јасне, осим неколицини појединаца из окружења овог играча, и онима који би да стекну јефтине поене овим трансфером, а КК Црвена звезда мтс ускрате за прописано обештећење, које је јасно наведено у уговору.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстОдбојкаши Звезде гостују Јединству у 2. колу
Следећи текстСимић: Стрпљиво до тријумфа