Милојевић: Навијачи, дођите на стадион

78

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је дан уочи меча против Младости из Лучана да им је та утакмица 10. кола Суперлиге апсолутни приоритет.

У госте нам долази јако добра екипа, чији се континуитет види по добрим резултатима. Младост је пре две године изборила учешће у квалификацијама за Лигу Европе, а прошле је дошла до финала Купа Србије. И ове сезоне има велике амбиције у домаћим такмичењима и сазрела је за велике домете. Екипа из Лучана има тренера Ненада Миловановића са најдужим стажом у домаћем првенству и јасно се види печат његове филозофије, јер увек зна шта хоће. Никада нам није било лако против Младости, ни у Лучанима, ни овде – рекао је Милојевић.

Шампион Србије у суботу од 20:30 наставља са згуснутим ритмом утакмица, пошто црвено-беле четири дана касније, у среду 3. октобра, чека дуел 2. кола Ц групе Лиге шампиона и гостовање Пари Сен Жермену.

Не можемо да мислимо на ПСЖ, потискујемо то. Једноставно не смемо тако да размишљамо, али не можемо ни потпуно да се искључимо… Играчи добро знају да нам је првенство апсолутни приоритет и то стално потенцирамо кроз разговоре и психолошку припрему. Јако нам је битан дуел са Младости, а немамо ни много времена онда после да размишљамо о Пари Сен Жермену. Није добро прескакати кораке јер онда не радите ствари како би требало и зато позивам навијаче на Маракану да нас подрже у што већем броју.

Милојевић се пред меч 10. кола Суперлиге и дуел на стадиону „Рајко Митић“ осврнуо на кадровску ситуацију.

Вујадин Савић је четвртак одрадио први тренинг и почиње полако да улази у ритам. Такве повреде као што је његова изискују време, а ми све имамо само време немамо. Никола Стојиљковић је почео да повећава обим тренинга, Ненад Крстичић је имао проблема и такође је у четвртак лагано тренирао, Ричмонд Боаћи је повређен после дербија, а имамо малих проблема и са Миланом Родићем. Бога молим да ме не изненади још нека лоша вест данас на тренингу, али то је све нормално као саставни део игре.

Тренеру Звезде је посебно драго што је Бранко Јовичић први пут добио позив у репрезентацију Србије за утакмице у Лиги нација.

Мени као тренеру увек је драго да играч Црвене звезде буде на списку репрезентације. Бранко Јовичић је то заслужио играма и понашањем. То је највећа част за сваког играча, да брани боје своје земље. То ће му бити мотив више да још јаче ради и да буде онај који је био и до сада – завршио је Милојевић.

Претходни текстЗвездин караван се сели у Панчево
Следећи текстВелика част за Бранка Јовичића