Марин: Испуњење дечачког сна

67

Црвена звезда је довела звучно појачање у виду Марка Марина у смирај летњег прелазног рока, а нови фудбалер шампиона Србије је у првом обраћању најавио успешне дане у дресу вољеног клуба.

Веома сам срећан због трансфера и потписа за Црвену звезду. Испунио ми се сан из детињства. Радује ме што сам постао део клуба и надам се бројним заједничким успесима. Разговори су текли дуже веме, пре два месеца смо остварили први контакт, али је у том периоду Олимпијакос мало правио проблеме. Притисак због очекивања постоји, али неће представљати проблем. Даћу свој максимум и надам се допринети одбрани титуле и изненађењу у тешкој групи у Лиги шампиона – рекао је Марин.

Офанзивац који је пре доласка на Топчидерско брдо бранио боје Олимпијакоса, Челсија и Вердера искористиће репрезентативну паузу да надомести претходних неколико недеља без тренинга са клубом.

Волим улогу у средини, да учествујем у организиацији игре. Сналазим се и на крилу, али су ту захтеви другачији. Све зависи од визије стручног штаба, али ћу испунити сваки задатак. Са Владаном Милојевићем се знам из Грчке, а са Беном сам био саиграч у Олимпијакосу. Одлично се креће и добар је за сарадњу. Имамо веома квалитетан тим.

Упркос високим очекивањима, Марин је остао са обе ноге на земљи приликом осврта на будуће изазове.

И поред ангажмана Боаћија, Чаушића и мене, група у Лиги шампион ја веома тешка. Ипак, фудбал је непредвидив, Ливерпул, ПСЖ и Наполи су квалитетни тимови, али борићемо се. Посебно на свом терену и уз подршку наших навијача. Нисам раније гледао дуеле на стадиону „Рајко Митић“ уживо, али ми је отац од малих ногу пуштао снимке мечева, дуел са Бајерном гледао сам небројено пута. Било би лепо да дебитујем голом против Наполија, а да серију наставим и у вечитом дербију. Тим дуелима претходи сусрет са Радником, па што да не, нека серија крене од тог меча.

Чињеница да је велики звездаш значајно је утаицала на одлуку бившег репрезентативца Немачке да стигне у Љутице Богдана.

Отац је, иако је деда партизановац, одушевљен Драганом Џајићем заволео Црвену звезду. На исти начин, али уз Дејана Савићевића је и мени овај клуб остао у срцу. Управо Дејо ми је идол и омиљени фудбалер. Лепо је играти за велике тимове, наступао сам за клубове са високим амбицијама, борио се за титуле, али ово је другачије. Звезда буди посебне емоције.

Љубав према шампиону Србије потврђује и фотографија из пионирских дана са Драгослвом Степијем Степановићем у Звездином дресу.

Као јуниор Ајнтрахта сам био гост првог тима, а Степи је у том периоду предводио први тим. Искористио сам прилику да се сликамо. Занимљиво, у клубу тад није постојало стриктно правило за опрему у којој се тренира, па сам ја на тренинге долазио у дресу Звезде – рекао је офанзивац присетивши се потом и дуела против Србије у дресу Немачке.

Та утакмица донела је буру емоција. Излазак на терен, српске заставе… Сећам се да ми је Милан Јовановић приликом једног дуела рекао да успорим мало.

Задовољство новом Звездином аквизицијом изразио је Митар Мркела, спортски директор клуба.

Марка и није потребно посебно представљати. Вероватно једно од највећих имена које је дошло на овај стадион и које је играло у Црвеној звезди. Верујем, једини немачки репрезентативац који ће играти за Црвену звезду. Очекујем да црвено-бела породица буде задовољна његовим доласком и играма.

Значајан фактор приликом реализације последњих појачања био је пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Тешко бисмо финансијски остварили трансфере да се нисмо пласирали у Лигу шампиона. После елиминације Салцбурга смо сели, направили план и реализовали појачања. Имамо вишак играча на неким позицијама, у конкуренцији је 28 играча и двојица фудбалера из наше школе, Дејан Јовељић и Алекса Терзић, што је више него претходне сезоне. Могуће је да буде још одлазака, али и долазака – завршио је Мркела.

Претходни текстЧаушић: Хоћу дуплу круну
Следећи текстЗвездини играчи у репрезентацијама