Чаушић: Хоћу дуплу круну

69

Звездино дете Горан Чаушић једно је од три последња појачања у самом финишу летњег прелазног рока и по повратку на Маракану рекао је шта му је највећи циљ у црвено-белом дресу.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела најпре је представио 26-годишњег везисту.

Увек ми је задовољство када дође играч који ће појачати Црвену звезду, а посебно када је то неко ко је прошао нашу омладинску школу. Чаушића смо хтели и прошле године, разговарали смо са њим, и онда смо поново причали са њим у јуну. Тада смо пружили руку и обећали да ће се његов повратак деисити ове године. Долази у правом тренутку, онда када Звезда игра Лигу шампиона. Рођен је 1992. године, игра на позицији задњег везног, може и офанзивније, и верујем да ће бити велико појачање за Црвену звезду – рекао је Мркела.

Чаушић није крио одушевљење због повратка у клуб у коме је поникао.

Хвала директору Мркели на лепим речима и добродошлици. Задовољство ми је што сам дошао у Звезду, у којој сам провео 12 година… Најбитније ми је да сам се вратио и то у можда најлепшем тренутку за Црвену звезду, и док влада ова еуфорија – поручио је Чаушић.

Момак рођен у Београду једва чека да се придружи новим саиграчима на терену.

Једва чекам први тренинг, тек је у четвртак, па ћу морати још мало да сачекам. Даћу максимум да помогнем екипи, имамо добар фонд играча, игра се на три форнта и биће тешко, али имамо минимум по два добра играча на свакој позицији да изнесемо ову сезону. Конкуренција је много битна ствар, пошто нас чекају борбе и у Суперлиги, и у Лиги шампиона, и у Купу Србије, па је зато најважније да свако да свој максимум.

Чаушић је одлично упознат са радом тренера Владана Милојевића, са којим је сарађивао у омладинској школи Црвене звезде.

Знам његов рад и неће ми бити потребно много времена да се адаптирам. Причао сам са тренером Милојевићем и прошле године и сада, рекао ми је да би волео поново да ме види у Црвеној звезди и то ми је било довољно. Види ме на позицији централног или задњег везног, то су места на којима могу највише да пружим. Увек дајем максимум и на тренингу и на утакмицама, он је проценио тада да ја будем тај и дао ми је капитенску траку у омладинској селекцији.

Нови везиста Звезде истакао је и шта му је највећа жеља.

Почео сам да играм фудбал да бих освајао трофеје са Црвеном звездом, сада ми је најбитније да освојимо дуплу круну – нагласио је Чаушић.

Он је на Маракану дошао из Арсенала из Туле, где га је тренирао Миодраг Гроф Божовић.

Честитао ми је на потпису и пожелео све најбоље. Имали смо сјајних годину дана у Русији и надам се да ћу у будућности опет имати прилику да сарађујем са њим. Може се рећи да ми је прошла била једна од бољих сезона у каријери. Имали смо најбољи резултат у историји клуба и све је било лакше уз Грофа, због њега сам и прешао у тај клуб.

Осврнуо се и на ривале у Лиги шампиона – Пари Сен Жермен, Наполи и Ливерпул, са којима ће Звезда играти у Ц групи.

Испратио сам само резултате Пари Сен Жермена, Наполија и Ливерпула у првенствима, нисам их гледао, јер сам се паковао и имао неке обавезе пре доласка у Београд. Сви добро знамо какве су то екипе имају и не треба трошити речи о њима. То ће бити спектакл, људи у Србији су дуго чекали да такви тимови дођу на Маракану. Надам се да можемо против њих – завршио је Чаушић.

Претходни текстГде смо све били ми због ње – Салцбург
Следећи текстМарин: Испуњење дечачког сна