Нека се понови овакав тријумф!

54

Пре тачно годину дана, нешто пре 23 сата, на Маракани су се лиле сузе радоснице. Двадесет четврти август 2017. године остаће забележен као један од најзначајнијих датума у новијој историји Црвене звезде јер су тада изабраници Владана Милојевића победили Краснодар и пласманом у групну фазу Лиге Европе остварили сан који су сви Звездаши сањали читаву деценију.

Наши фудбалери данас налазе се на прагу новог, још већег успеха. За само пет дана очекује их реванш меч плеј-офа за Лигу шампиона против Салцбурга. Након београдских 0:0 изабраници Владана Милојевића једном ногом закорачили су ка остварењу свог циља и огромног успеха – пласману у групну фазу Лиге шампиона.

Док са нестрпљењем очекујемо ту утакмицу и неку нову радост, присећамо се егзалктираних више од 50 000 навијача који су тог 24. августа носили своје љубимце до победе вредне пласмана у групу Лиге Европе. У таквој атмосфери играчи Краснодара потонули су већ у 7. минуту када је Радоњић на одбитак после шута Милића волеј ударцем послао лопту под пречку Синитсина. Врата Лиге Европе широм је отворио Канга у 46. минуту када је одапео пројектил са преко 30 метара и затресао мрежу Краснодара по други пут. Када је судија одсвирао крај меча све емоције испливале су на пршину. Славље, смех, сузе радоснице, свега је било те ноћи на Маракани.

На том мечу још једном се потврдило да се фудбал не игра новцем и именима, већ срцем и вољом. Наш шеф стручног штаба Владан Милојевић који није жалио за повређеним ведетама већ са расположивим снагама исписао још један докторат и потпуно надмудрио колегу са друге клупе.

Радоњић и Канга јесу били стрелци на том мечу, али и данас не можемо да нађемо праве речи да опишемо Борјанову сигурност, Стојковићеву и Родићеву борбеност. Вујадиново и Фримпонгово господарење у ваздушном простору, Милићеву и Радоњићеву пробојност, Срнићеву срчаност, Боаћијеву упорност, Рачићев таленат, Доналдово командовање тимом…

Следеће среде од 21 час војска Владана Милојевића оставиће срце на терену како би и 28. август остао уписан златним словима у историју Црвенезвезде, као дан када се Црвена звезда вратила тамо где јој је и место, међу најбоље!

Претходни текстМилојевић: Навијачи, дођите на стадион
Следећи текстДиректни преноси два вечита дербија