Милојевић: Навијачи, дођите на стадион

73

Фудбалери Црвене звезде настављају са изазовима у Суперлиги. У 6. колу домаћег првенства дочекују Чукарички, у суботу од 20:30, а тренер Владан Милојевић позвао је навијаче да у што већем броју дођу на стадион „Рајко Митић“.

Настављамо домаће првенство. У госте нам долази екипа која је последњих година показала да је у самом врху српског фудбала. Као што сам рекао, првим колима имамо дуеле све са тимовима из прошлосезонског плеј-офа. Чукарички је стабилан и добар суперлигаш, озбиљна екипа са увек великим циљевима – каже Милојевић.

Тренер шампиона Србије имао је поруку за верне навијаче.

Позвао бих наше навијаче да нам помогну. Нисмо навикли да играмо без њих (као што је било против Салцбурга), и волео бих да дођу у што већем броју, а ми ћемо се спремити да одиграмо још једн добру утакмицу. Битно је напоменути и да Чукарички игра јако добро од почетка првенства, што говори и о његовим амбицијама.

Милојевић и његови сарадници одлично познају ривала, а и сам шеф стручног штаба Звезде је „Брђане“ раније водио до историјског успеха.

Чукарички је екипа која ће увек бити у мом срцу. Пружила ми је много тога и моје дете је тамо играло, али ми смо професионалци и живот иде даље. Увек ћу да будем неко ко ће навијати и за Чукарички до краја живота. Политика клуба је да има костур тима без великих промена. Променили су једино тренера и дошао је искусни Симо Крунић, кога сматрам талентованим и једним од бољих тренера у српском фудбалу, што је показао у свим клубовима до сада. Очекујем добру утакмицу од стране обе екипе и зато позивам све љубитеље фудбала и наше навијаче на стадион.

Иако Звезду следеће среде очекује реванш плеј-офа за Лигу шампиона и гостовање Салцбургу, Милојевић је врло јасан:

Не говорим ово из скромности или куртоазије, та утакмица јесте значјна, али ништа више од ове са Чукаричким. Свака има посебан улог. Имамо велике амбиције у првенству, морамо и бићемо само фокусирани на Чукарички. Стварно у овом тренутку не размишљам о Салцбургу.

Тренер нашег тима је говорио и кадровској ситуацији.

Лоренцо Ебисилио и даље вуче повреду, у фази је рехабилитације и надам се да ће брзо бити са нама. Вујадин Савић је био на лекарским прегледима и до краја дана ћемо имати више информација о његовом стању. Не очекујем да има већи проблем и велики сам оптимиста да ће се врло брзо прикључити раду. Остали имају неке мање ударце, али то ни не рачунам као неке повреде. Немања Милић је у тренажном процесу и драго ми је што могу и на њега да рачунам.

Последњи новајлија Кафу се полако уклапа у систем.

Без сумње је показао класу која је позната. Знамо о каквом играчу се ради. Није дуго радио са екипом, касније се прикључио, али је вредан и добар момак, и одличан фудбалер. Полако се интегрише у наше замисли, али му је потребно одређено време да уђе у ритам, то је најбитније. Кад не играте, потребно је неколико утакмица да се врати у такмичарски ритам – поручио је Милојевић.

Претходни текстСаопштење за јавност
Следећи текстНека се понови овакав тријумф!