Како су Звездини отписани почетници израсли у шампионе

236

Кадети ватерполо клуба Црвена звезда постали су шампиони Србије у категорији до 17 година, након што су у Новом Саду савладали Партизан.

Финални сусрет прекинут је 1,26 секунди пре краја утакмице због инцидента који су изазвали играчи црно-белих. Пре него што је меч прекинут, Црвена звезда је имала предност 13:10. Након паузе делегат Шукић је регистровао утакмицу службеним резултатом 5:0 за црвено-беле.

А подсетимо, није све било баш тако бајно за ову генерацију Црвене звезде, чијим се ватерполистима већ сада предвиђа сјајна будућност. Ови младићи су пре неколико година када су почињали да се баве овим спортом губили великим резултатом од конкурената. Према речима директора клуба Игора Милојевића за то су највише криви лоши услови за рад.

Било је тада разних недаћа, финансијских проблема, мука с базеном, али се на крају рад исплатио. Ови момци су имали огромну жељу што је најбитнија основа за успех. Без великих одрицања и амбиција нема ни остварења снова – рекао је Милојевић.

Ватерполо клуб Црвена звезда је претходних година био синоним за успехе, а Милојевић сматра да ови момци могу много. Можда чак и да понове успех из 2013, када су се њихове старије колеге попеле на кров Европе.

Сматрам да ова генерација може да уради много. Од њих самих све зависи. Они врло добро знају колико је био тежак почетак и где су сада. Верујем у момке, јер остављају последњи атом снаге како на тренинзима, тако и на утакмицама. Боре се сваке секунде и то се исплатило. Сваки прави звездаш може да буде поносан на њих, јер су бранили боје клуба на величанствен начин – изјавио је Милојевић.

Иако су мукотрпан рад, одрицања, високе амбиције и снови од пресудног значаја за подвиге, свакако ни рад стручних лица није миноран у односу на поменуте ставке. Када се на све то дода неко ко уме да усмери те момке док су у развоју онда је успех известан.

Велику захвалност дугујем свим тренерима млађих категорија који су у јако тешким условима радили са овим момцима. Без њих све ово не би било могуће. Успех неке организације је увек плод синергијског деловања. Ствари се никад не дешавају преко ноћи, делују акумулативно. У овом случају акумулације су донеле титулу нашим момцима, који су знали свој пут још док су били деца. Очекујем од њих да једног дана постану успешни сениорски ватерполисти, како налаже традиција нашег најтрофејнијег спорта – рекао је Милојевић.

Уједно и генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда уверава да ће сениори тог клуба опет бити најбољи у држави.

Величина клуба као што је Црвена звезда носи велико бреме одговорности. Од сваког тима из нашег спортског друштва се очекује да буде најбољи. То је обавеза тимова према навијачима. Убеђен сам да ћемо већ наредне године бити најбољи у држави и у сениорској конкуренцији, иако то неће бити нимало лако – закључио је Милојевић.

Текст пренет са портала www.blic.rs

Претходни текстПротив Спартакса 11. јула у Риги
Следећи текстАлекса Терзић: Борба за минутажу