Алекса Терзић: Борба за минутажу

199

Млади леви бек Црвене звезде Алекса Терзић вредно тренира као и сви његови вршњаци на припремама у Аустрији, и скупља минуте у утакмицама.

После свих 90 против Репрезентације Ужица, Терзић је добио и 30-так минута против Рида. Терзић каже да се осећа одлично и да је добро прихваћен.

Много сам бољи, опуштенији, искуснији него пре годину дана када сам био на припремама. Фудбал који се игра у првом тиму је одличан, и атмосфера је још боља него прошле године, пре свега јер тада нисмо знали да ћемо оволики успех направити, сада је лакше. Познајем се са свима, одлично су ме прихватиоли и добро се слажемо, и ван терена и на терену — говори Терзић, и открива ко му највише помаже саветима.

Од старијих играча највећа подршка и помоћ ми је Бранко Јовичић, стално се чујемо и доста ми помаже. Такође, Бабић ми помаже током игре јер он игра тог левог штопера, и доста ме усмерава, говори када треба да скупим и како да се померам. Од велике помоћи су ми и моји вршњаци, сви се дружимо, а посебно сам добар друг са Јовељићем. Он и ја се знамо од 11. године, и од тада се дружимо. Интересантно је то да сам доведен у Звезду као нападач, па смо Јовељић и ја били конкуренција један другоме. У једној сезони ја сам постигао 24, а он 22 гола. Убрзо сам почео да играм крило, а касније ме је тренер Марко Митровић на једној утакмици спустио на бека и одушевио се како сам одиграо. Огњен Короман који је после тога дошао је прихватио ту моју нову позицију — рекао је Терзић.

Млади леви бек открио је и које адуте у игри поседује.

Имам доста снаге па се много и понављам у нападу. Борбен сам, имам добру леву ногу, добар центаршут. Радим и на офанзиви и на дефанзиви. Много ми је значио период проведен у Графичару јер сам осетио чврстину у игри, односно бржи фудбал. То ми сада помаже и на тренинзима и на утакмицама. Знао сам да је добар потез то што сам отишао у Графичар. Сада су размишљања таква да ћу остати да играм Лигу шампиона са омладинцима, уједно се борећи за место у првом тиму. Играм на позицији на којој игра репрезентативац Милан Родић, тако да ми предстоји велика борба — рекао је Терзић.

Претходни текстКако су Звездини отписани почетници израсли у шампионе
Следећи текстЗоран Поповић потписао за Звезду