Представљен Никола Стојиљковић

97

ФК Црвена звезда је у петак, 22. јуна, у Медија центру стадиона представила своје треће појачање.

Никола Стојиљковић је готово целе припреме одрадио са екипом, а тренутни боравак у Београду искоришћен је како би јавности био представљен и нови Звездин нападач.

По традицији, прве речи о Николи изговорио је спортски директор Митар Мркела.

Драго ми је да смо довели још једно појачање. Никола Стојиљковић је шпиц, рођен је 1992. године. Каријеру почео у Раду, наставио у Чукаричком и Браги, а прошле године је играо за Кајзери и од сада је члан Црвене звезде. Никола је играч којег познајем дуго, прошао је све млађе селкције ФСС, сарађивали смо доста добро у тим селекцијама. Доведен је да даје голове, Никола је расни шпиц и верујем да ће оправдати поверење — рекао је Мркела.

Никола Стојиљковић је имао времена да се привикне на екипу, што је и потврдио.

Био сам на Златибору, одрадио сам тих седам дана и упознао сам саиграче. Било је супер, екипа ме је дочекала одлично, мислим да нећу имати проблем да се уклопим. Јако сам срећан што сам дошао у Звезду, у тим који је правио одличне резултлате и у домаћем првенству и у Европи. Надам се да ћемо бити још бољи ове године, а мени је најбитније да се што пре уклопим у екипу. Имамо јако велике изазове у Европи, али спреман сам, због тога сам и дошао, јер клуб прави одличне резулатате и коначно је стао на своје ноге. Мислим да можемо то још да поправимо и да наставимо да држимо ниво који је успостављен, ако зашто да не и да направимо корак напред — рекао је Стојиљковић.

Никола је можда и најбоље партије пружао у Чукаричком, баш у време када га је тренирао Владан Милојевић.

Одлично познајем Владу, били смо заједно у Чукаричком и тада сам играо одлично, као и цела екипа. Знам најбоље како он ради и како се код њега функционише. На мој долазак у Црвену звезду није пресудно било то што је он тренер већ то што ме је клуб желео, а наравно да сам срећан што ћу поново сарађивати са тренером код којег сам пружао одличне партије. Људи из Браге су знали да желим да се вратим у Србију, у Црвену звезду — рекао је Стојиљковић, који није желео да говори о Апоелу јер је, како каже, фокусиран на Спартакс, као и цела екипа.

Никола, добро дошао!

Претходни текстБојана Миленковић прешла у италијански Скандићи
Следећи текстЧетврто појачање: Милан Јевтовић!