Црвена звезда је, поново, шампион Србије!

172

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у трећој утакмици финалне плеј-оф серије Суперлиге Србије резултатом 97:88 (21:26, 35:21, 21:19, 20:22). На тај начин, црвено-бели су освојили четврти узастопни трофеј намењен државном прваку.

Црвена звезда је нови-стари шампион Србије!

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у трећој утакмици финалне плејоф серије Суперлиге Србије резултатом 97:88 (21:26, 35:21, 21:19, 20:22) и на тај начин по четврти пут узастопно задужили трофеј намењен државном прваку. На тај начин црвено-бели су потврдили апсолутну доминацију која је успостављена. И то не само када је у питању сениорска конкуренција, већ и женска секција, пионири, кадети, јуниори, пионирке и јуниорке… Сви су они шампиони Србије! И сви су се окупили на истом месту да поздраве нове-старе шампионе – први тим КК Црвена звезда.

Континуитет освајања трофеја је продужен, титуле се ређају и пуне се витрине на Малом Калемегдану.

Наша Звезда је опет најбоља!

ФМП је боље започео утакмицу. Гости су ушли са више енергије у меч и искористили мању агресивност одбране црвено-белих да стекну рано вођство. Пантери су имали контролу над утакмицом све до завршнице првог периода када је Филип Човић погодио тројку, а потом и Јанковић из продора додатно смањио разлику. Већ на почетку другог периода Џејмс Фелдин је украо лопту и поентирао у контри па су црвено-бели пришли на три поена заостатка (23:26). Драган Апић је узвратио поенима са полудистанце, али је било очигледно да Звезда улази у ритам.

Ипак, талентовани састав ФМП-а, имао је спреман одговор на налете изабраника Миленка Топића и то по правилу прецизним шутевима за три поена. Након тројке Борише Симанића Пантери су стекли вођство од седам поена, али је уследио муњевит одговор Пере Антића који је погодио са истог одстојања. Уследило је погођено слободно бацање Алена Омића, а потом и поени са полудистанце Џејмса Фелдина и Звезда је експресном серијом 6:0 дошла на само поен заостатка – 36:37. Расположени Симанић је тројком одбио и тај налет.

Црвено-бели су успоставили добар нападачки ритам, али одбрана још увек није функционисала на прави начин. Талентовани Пантери су то користили, како кроз унутрашњу игру, тако и прецизним шутевима за три поена. Звезда никако није успевала да дође до потпуног преокрета. Тако је бар било док Бранко Лазић није погодио уз фаул, на шта се надовезао Дејан Давидовац тројком, а потом и фантастичном блокадом над противничким центром. Из атрактивне рампе уследила је контра у којој је поентирао Ален Омић. Фуриозна серија у завршници другог периода од 13:0 закључена је тројком Џејмса Фелдина готово уз звук сирене – 56:47.

Фантастичну игру из завршнице другог периода, црвено-бели су пренели и на почетак треће деонице. Изузетна одбрана дозволила је за нешто више од шест минута ФМП-у да постигне само осам поена. На другој страни ређале су се одличне минијатуре Алена Омића, Џејмса Фелдина, Бранка Лазића… И предност је расла до резултата 74:55 колико је било на нешто више од 13 минута пре краја утакмице.

ФМП је успео да консолидује своје редове и узврати серијом 11:3 па су црвено-бели на последњи одмор отишли са 11 поена предности – 77:66. Звезда је на кратко прекинула серију ривала, али се ФМП преко слободних бацања, Ненадића и Оџа приближио на само четири поена заостатка – 80:76. Атрактивним продором Огњен Добрић је одбио фуриозни налет ривала.

Звезда је убрзо успоставила игру која је красила током завршнице друге четвртине и готово читавог трећег периода. Контрола утакмице је поново била у рукама изабраника Миленка Топића који су завршницу утакмицу одиграли са много жара и жеље да се оките титулом првака Србије.

Питање победника се није постављало до краја, а публика је кренула полако са слављем.

Црвена звезда мтс – ФМП 97:88 (21:26, 35:21, 21:19, 20:22)

Црвена звезда мтс: Рочести 12 (7 ас), Лазић 4, Омић 20 (11 ск), Добрић 11 (4ск), Давидовац 15 (6ск), Антић 3, Кешељ, Човић 13 (10 ас), Јанковић 2, Јовановић, Раданов, Фелдин 17. Тренер: Миленко Топић

Претходни текстТерзић: Фокусирани на највише циљеве
Следећи текстМиленко Топић, Звездин тихи херој