Милица и Немања понос Црвене звезде

110

Захваљујући још једном врхунском резултату српских џудиста и овога пута просторије ЏСС биле су мале да приме све представнике медија који су дошли да известе о историјском успеху наших репрезентативаца.

На Европском првенству у Тел Авиву, српске џудоке оствариле су историјски успех. Освојене су две медаље. На почетку такмичења обрадовала нас је Милица Николић у категорији до 48 килограма док је млади Немања Мајдов наставио низ одличних резултата, вицешампионским звањем до 90 килограма. На шампионату у Тел Авиву, Љубиша Мајдов понео је признање за најбољег тренера Европе чиме је и он ушао у спортску историју, као први стратег са наших простора коме је додељено овако важно признање.

Захваљујући и честитајући за остварене резултате, председник Џудо савеза Србије, Иван Тодоров, истакао је да је списак врхунских достигнућа наших такмичара као и тренера Љубише Мајдова кога је наградила Европска џудо унија, подужи, ако се има у виду шта је освојено од кадетских, преко јуниорских и сениорских.

Без обзира да ли смо освојили медаљу или не, ово је први пут да смо добили једно овако велико признање, да наш спортски стручњак, господин Љубиша Мајдов, постане најбољи тренер Европе. Такође, бившем спортисти и репрезентативцу, а сада младом и успешном тренеру Андрији Ђуришићу такође честитам за успехе са Милицом Николић јер је, двострука првакиња Европе до 23 године, која је обећавала да ће ово урадити, а прошле године била је пета на свету, тренутно четврта на светској ранг листи – нагласио је Иван Тодоров и пожелео Андрији Ђуришићу да и он понесе титулу најбољег тренера Европе.

Иван Тодоров захвалио је Џудо клубу Црвена звезда, посебно председнику Супштине Ивану Бошњаку и председнику Управног одбора Стојану Вујку, јер су захваљујући црвено-белима који су, уз Џудо савез Србије, направили огромне искораке за развој џудоа током последњих 20 година.

Захваљујем председнику Србије, Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министру омладине и спорта Вањи Удовичићу за телеграме које су само пола сата након освајања медаља, упутили нашим такмичарима. Пресрећан сам са две медаље иако сам очекивао четири, али заиста, су сви дали максимум. На одличан начин су представљали Србију и потврдили квалитетан рад наше џудо организације. Добра атмосфера јесте допринела оваквим резултатима – додао је Иван Тодоров и захвалио председникуСрбије на пријему српских џудиста, као за подршку пројектима у унапређењу џудо спорта међу којима су најзначајнији изградња националног џудо центра као и за реализацију пројекта „Џудо у школе“.

Џудо ће наредне године ући у прву категорију спортова. Сви у Савезу смо волонтери, а у складу са могућностима уз подршку Владе и министарства, наши такмичари и тренери су препознати по резултатима и више неће бити волонтери. Све што сам навео је велики искорак за нас у Савезу и обавезују нас да наставимо даље – рекао је Иван Тодоров.

Иван Тодоров, председник ЏСС, а некада и сам врхунски џудиста и репрезентативац, нагласио је да се много лакше попети на трон него задржати на њему, те да од спортских радника очекује да се још више ангажују и да у складу са могућностима, још више раде.

Наш циљ је Токио и надам се да ћемо вас обрадовати И по повратку из Токија – јасан је Иван Тодоров.

Захваљујући спонзорима Џудо савеза Србија, Иван Тодоров је нагласио да они годинама помажу развој џудоа, посебно захваљујући фирми АГ Метал.

Актуелни светски првак и европски вицешампион Немања Мајдов рекао је да европске медаље нису чудо, да су спортисти урадили оно што је очекивано, захваљујући Џудо савезу Србије за подршку.

Част ми је што имам 21 годину и титуле светског и европског првака. Тек сам почео, а већ имам две медаље. Имамо сјајан Савез и врхунске тренере. Наши резултати допринели су још већој популарности у медијима и друштвеним мрежама и верујем да ћемо у Токију оправдати очекивања – поручио је Немања Мајдов, наглашавајући да ће бити све теже и теже, али да ће спортисти дати свој максимум.

Најбоља српска џудисткиња, Милица Николић, захвалила је тренеру Андрији Ђуришићу, Џудо савезу Србије на подршци.

Овај резултат са ЕП је био очекиван, имала сам здравствених тегоба и нисам незадовољна, али се надам и златној медаљи јер сам и у Тел Авиву тежила првом месту. До краја године ме очекује Светско првенство на ком очекујем бољи успех него прошле године – рекла је Милица Николић и истакла да је резултат Немање Мајдова невероватан и истакла да су сви репрезетативци фантастични, иако можда Љубиша Мајдов, најбољи тренер Европе, сматра да је резултат који су Орлови остварили у Тел Авиву одличан.

Ова титула импонује сваком тренеру, а заслуга је свих људи који су у џудоу и ја је посвећујем свима од Косова, Србије и Републике Српске јер ми смо сви српски народ. Ове титуле не би било да нисам имао подршку од 2012. године, човека који је имао визију. Радили смо учећи на грешкама. Како су се услови побољшавали и резултати су ишли прогресивно. Надам се да ће јавност препознати значај резултата и успеха јер смо сви врло цењени на међународној сцени и сви смо били као једно. Битно је да смо ми тимски показали квалитет, нема везе што сад није било још медаља јер ће их свакако бити. Џудо је спорт у ком један тренутак може да пресуди. Најважније је да су резултати ту и да ће их бити – рекао је најбољи тренер Европе Љубиша Мајдов и захвалио свим члановима националног тима, Црвене звезде, спонзорима, савезима и свима за подршку на путу ка успесима.

Андрија Ђуришић је захвалио за подршку на путу ка медаљи Милице Николић са којом је, како млада српска шампионка истиче каже, тренирао сваки дан:

Хвала за пажњу коју нам посвећујете у последње време, коју смо верујем резултатима заслужили. Хвала олимпијском комитету, Министарству спорта, клубу и џудо савезу јер су резултати последица подршке и биће их и у будућности. Разлога за оваква окупљања биће све више и више, хвала свима.

Стојан Вујко председник ИО ЏК Црвена звезда подвукао је да је Црвена звезда наставила да исписује блиставу историју.

Хвала свима што сте се окупили да испратите овај резултат и успех који пише историју ЏК Црвена звезда и џудоа у Србији. Хвала најпре такмичарима за резултате, тренерима који су све то испратили, руководству, партнерима и спонзорима клуба, а превенствено хвала Џудо савезу и господину Ивану Тодорову. Као председник Клуба пресрећан сам, и није тешко бити председник неког клуба кад имате овакве тренере и спортисте. Ова књига, ова прича није затворена, Црвена звезда ће тек правити резултате, има пуно деце и тренера који вежбају код нас. Позивам сву децу, дечаке и девојчице да дођу и тренирају код нас јер мислим да је џудо прави спорт.

Иван Бошњак председник Скупштине ЏК Црвена звезда уз честитке српским џудистима, упутио је јасну поруку представницима медија.

Ово је доказ да ми као ЏК Црвена звезда радимо праву ствар, резултати говоре за себе, и ми морамо да истим и јачим темпом наставимо започето – закључио је Иван Бошњак.

О резултатима и снази српске џудо породице још једном чињеницама преточеним у резултате посведочио је Иван Тодоров.

У једном викенду је освојено 14 медаља што показује снагу организације и светлу будућност, аса оптимизмом очекујемо и нове резултате у сениорској конкуренцији -закључио је Иван Тодоров.

Претходни текстЕвропски искорак и на фејсбуку
Следећи текстНакон 60 година вратио се својој кући на Мали Калемегдан