Миленко Топић: Без великих речи, потребна нам је подршка

75

Нови први тренер кошаркаша Црвене звезде Миленко Топић и капитен Бранко Лазић пред утакмицу 8.кола Групе А суперлиге Србије против чачанског Борца. Меч се игра у среду од 18 часова у дворани „Александар Николић“.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у среду екипу чачанског Борца у утакмици 8.кола групе А суперлиге Србије.

Меч који је и дерби ове рунде, представљаће и деби Миленка Топића на месту првог тренера.

Некадашњи играч црвено-белих и помоћник Душана Алимпијевића очекује меч против добре екипе која је у Чачку показала свој квалитет.

Екипа Борца је добар тим, који зна да игра кошарку и који заслужује сваки респект. И то нису показали само у нашој утакмици у Чачку, већ и кроз остале мечеве ове сезоне у АБА 2 лиги и домаћем шампионату. Ми са друге стране, морамо прво да повратимо веру у себе као тим, који жели да одигра добру, борбену утакмицу. Такође, очекујем и подршку наших навијача, да нас подрже , јер смо у завршној фази напорне сезоне.

Миленко Топић од понедељка је и званично први тренер Црвене звезде. Утакмице се нижу „као на траци“ среда, субота, превише времена за Топића, некадашњег репрезентативца и члана шампионске генерације Црвене звезде – нема.

Жао ми је што под оваквим околностима долазим на место првог тренера. Имали смо идеју када смо Душан и ја представљени као тренерски тандем на почетку сезоне, да ћемо ово одрадити заједно до краја. Што се тиче моје играчке каријере – све то сада пада у воду и није важно, важно је оно што следи. Ми морамо да поправимо наш однос према игри, да подигнемо одговорност, да сви схвате „тежину дреса“ који носе и за који клуб играју – Црвену звезду. Морамо да се окренемо једни другима, јер само заједно можемо да кренемо напред као тим. Немамо пуно времена, а пуно утакмица је пред нама. Треба освежити екипу и урадити добру припрему, која је важна у овом делу сезоне. Без великих речи, на нама је да радимо и очекујем да идемо напред – рекао је Миленко Топић.

Капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић, такође очекује да екипа покаже своје право лице већ у среду.

Већ сам о томе говорио и раније. Борбеност и жеља се подразумевају, без тога не можемо да напредујемо. А то је нешто што се подразумева када играш за Црвену звезду. Очекује нас противник који је током целе сезоне показивао да зна да игра кошарку, у чијем саставу је доста врло искусних играча. Зато само максималним ангажовањем можемо до победе и бодова, који нам доносе прво место. Зато позивам и навијаче да нам пруже подршку, јер нам је потребна у овом тренутку, у сезони која се ближи свом крају и која је врло напорна – рекао је капитен црвено-белих.

Утакмица Црвена звезда мтс – Борац Чачак игра се у среду од 18 часова у дворани „Александар Николић“ а цене за овај меч (карте се продају у пословницама Евентима и на дан утакмице на благајни дворане) су: трибине 200 динара, партер 400 динара.

Претходни текстМилијаш: Ова титула је посебна
Следећи текстМилић: „Још као дете ја сам био ту”