Црвена звезда савладала Златибор

94

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу Златибора у 4. колу Суперлиге Србије резултатом 102:64.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су екипу Злазибора у 4. колу Суперлиге Србије резултатом 102:64. Црвено-бели су наметнули ритам на самом почетку и чврстом одбраном добили лаке поене из транзиције.

Проток напада је био добар, а најбољи сведок тога је шест погођених тројки у првој деоници и чак осам асистенција. Звезда је у првом кварталу убацила 30 поена и готово решила свако питање победника.

Црвено-бели су имали чак пет двоцифрених играча у својим редовима, а најефикаснији био је Никола Јовановић са 17 поена.

Алекса Раданов је прецизним шутем за три поена најавио веома ефикасну четвртину. Црвено-бели су имали сјајан проток лопте у нападу и након тројке Бранка Лазића повели 19:7 половином првог периода. У истом ритму су наставили играчи Црвене звезде, мотивисани Златибор није имао решења да успори напад Звезде. Рочести је сјајно диктирао ритам, а где је он стао наставио је Филип Човић. На крају прве деонице Звезда је на свом конту имала 30 поена и водила 11 разлике – 30:19.

У другом кварталу је опао ритам утакмице што је више одговарало гостима. Златибор је успео да успори нападе Црвене звезде, али не и да резултатски угрози високо вођство. Поени уз фаул Фелдина и погодак Омића вратили су изабраницима Душана Алимпијевића двоцифрено вођство (39:25).

Чврстом игром у одбрани црвено-бели су градили предност. Тројка Марка Кешеља донела је највећих плус 18 у завршници друге деонице – 47:29. Златибор је тек за пола коша смањио предност Звезде на полувремену, али су у трећу деоницу црвено-бели ушли силовито.

Погађао је Ален Омић, а одбрана и даље била снажна што је донело игру у транзицији. Након погодака Филипа Човића са линије пенала, а потом је Јанковић погодио уз фаул. Звезда је стекла плус од 24 поена и полако ломила отпор ривала – 59:35.

Чинило се да је тада свако питање победника решено, а честе ротације тренера Душана Алимпијевића држали су висок интензитет у игри Црвене звезде. Сви играчи су добили прилику и искористили је на прави начин. Публика у дворани ’’Александар Николић’’ награђена је новом стотком у режији Црвене звезде. Њу је на семафор на минут пре краја поставио Филип Човић.

У следећем колу које је на програму у понедељак, црвено-бели ће гостовати у Панчеву екипи Тамиша.

Црвена звезда мтс – Златибор 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)

Црвена звезда мтс: Човић 14 (5ас), Кешељ 11, Давидовац, Лазић 12, Раданов 8, Добрић, Фелдин 9, Јанковић 9, Рочести 10 (8ас), Омић 10 (9ск), Лесор 2, Јовановић 17 (6ск).

Душан Алимпијевић:

Важно је да на свим утакмицама до краја ове сезоне играмо и завршавамо их на овакав начин. Свима је јасно. Данас на 30 разлике, играч се баца по терену, идемо на офанзивни скок, градимо и стало нам је. Највеће проблеме које смо имали током читаве сезоне, имали смо их због мерења противника и мотивације играча.

Када носиш дрес Црвене звезде, није важно име противника јер си обавезан да се бориш. Желимо да поштујући све противнике дођемо до финала домаћег првенства.

Никола Јовановић:

Честитао бих Вањи Гуши и његовој екипи на овој утакмици. Играли смо коректно у нападу и одбрани покушавајући да извршимо задатке које нам је тренер дао.

Претходни текстИзвињење гледаоцима због техничких проблема током преноса
Следећи текстМилојевић: Сви у Крушевац!