Црвена звезда поново у финалу АБА лиге!

70

Ношени енергијом крцате дворане ’’Александар Николић’’, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Морнар из Бара резултатом 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13) и пласирали се у финале АБА лиге где их чека екипа Будућности.

Када је важно ту су Звездаши, а тада шампионски карактер црвено-белих кошаркаша најбоље излази на видело. Кошаркаши Црвене звезде мтс уложили су много енергије и ношени подршком са трибина дошли до вредног тријумфа који их је довео до позиције да се боре за одбрану трофеја регионалног шампиона.

Црвено-бели су играли са доста осцилација, тешко одговорили на критеријум суђења, али када је на испит дошла жеља ту ни овог пута нису изневерили. Борбом за сваку лопту и са великим жаром дуго су ломили одличног ривала. Ратничком игром и фантастичном минијатуром Огњена Добрића, црвено-бели су направили кључну серију половином последњег периода и на крају славили резултатом 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13).

На тај начин, троструки регионални шампион и првак Србије браниће трофеј АБА лиге. Ривал ће им бити екипа Будућности, а у прве две утакмице у серији Црвена звезда је домаћин.

Препуна дворана ’’Александар Николић’’ са много енергије је испратила почетак утакмица, а атмосфера је додатно подигнута јер је први кош на утакмици била тројка Огњена Добрића.

Међутим, мотивисани Морнар није клонуо и слутило је на још један одличан плејоф сусрет. Црвено-бели су бежали у неколико наврата на пет разлике, али је Морнар успео да преокрене резултат (14:15). Ипак, Рочести је тројком одмах вратио предност својој екипи, а онда су уследили поени Јанковиа, Омића и поново Јанковића за серију 9:0 и највећих плус осам (23:15). До краја првог квартала предност је сачувана и износила је седам поена (26:19).

И почетак друге деонице донео је једнаку енергију у редовима изабраника Душана Алимпијевића. Црвено-бели су започели други период серијом 5:0 и дошли до прве двоцифрене предности (31:19). Гости су узвратили, али велика енергија у редовима Црвене звезде је била кључ успеха и након везаних поена Џејмса Фелдина, црвено-бели су поново стекли највеће вођство – 42:28. Серијом 7:0 Морнар је преполовио вођство, али је тајмаут Душана Алимпијевића поново размрдао његове изабранике па је Лесор са четири поена вратио двоцифрено вођство. У завршници полувремена Енис је погодио тројку за највећих плус 15 пред одлазак на велики одмор (52:37).

На почетку трећег периода Морнар је играо боље. Растерећени ривал је направио серију 16:6 и пришао на само два поена заостатка (58:56). Тројка Рочестија прекинула је црни низ, а дворана ’’Александар Николић’’ је одзвањала од заглушујуће буке. Поново је погађао Рочести и поново популарни ’’Пионир’’ кључао јер је Црвена звезда поново имала двоцифрено вођство (68:56). То је био и резултат на крају трећег периода.

Морнар је претио, али је Огњен Добрић имао другачију рачуницу. Постигао је половином последњег периода две изузетно важне тројке које су ломиле ривала. Црвено-бели су имали 14 поена предности на шест минута пре краја (76:62).

Награда за фантастичну партију и прелеп амбијент у дворани ’’Александар Николић’’ било је веома атрактивно закуцавање Огњена Добрића чиме је заокружио изузетно вече. Сјајни Морнар је морао да положи оружје пред шампионом АБА лиге.

Црвена звезда мтс – Морнар Бар 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 6 (6ск), Лазић, Добрић 19 (4ск), Фелдин 8, Рочести 18 (5ас), Омић 11, Енис 3 (4ас), Јовановић, Бјелица 7.

Огњен Добрић:

Одрадили смо први корак ка циљу који смо зацртали још на почетку сезоне. Јако битна победа за нас. Много нам значи што је хала била пуна и надам се да ће у истом броју доћи и на финале. Поени су релативна ствар, нама је битно да играмо као ти добро и да поштујемо ствари које смо се договорили.

Душан Алимпијевић:

Мој главни утисак је атмосфера у дворани. За већину нас је ово била најбоља атмосфера од почетка сезоне. Сусрели смо се са енергичном и фанатичном подршком крцате дворане. Мислим да смо имали константно оваку подршку, рекао бих да би и млађи играчи и страни играчи извлачили још више од себе. Не кажем да је то фактор који треба да утиче на приступ.

Велико хвала. Сада се види зашто смо се борили за ’’домаћи терен’’. Честитам и Морнару на играма у плејофу. Чини се да разлика није нешто што је реална ставка. Имају одличну сезону и заистам им честитам. Тренер Павићевић је одрадио сјајан посао са екипом. Дошли смо на три корака до примарног циља и желим да позовем све да и у понедељак дочекамо Будућност у оваквој атмосфери.

Претходни текстПобеда Звезде на почетку Суперлиге
Следећи текстВладисављев: Имамо велику жељу да Звезду вратимо на трон