Младост поново боља од Звезде, следи финале

147

У последњем колу Регионалне лиге ватерполисткиње Црвене звезде поражене су од Младости резултатом 8:9, па су на тај начин освојиле 2. место на табели.

Црвено-беле су биле равноправан ривал Загрепчанкама и у завршницу меча су ушле са нерешеним резултатом 7:7. Међутим, гошће су за нешто више од једног минута постигле два гола. Звезда је преко Катарине Чегар смањила на 8:9, али до краја није успела да изједначи и дође до бода.

Најефикасније у тиму Црвене звезда биле су Катарина Чегар и Теодора Рудић са по 3 постигнута гола. По једном у листу стрелаца су се уписале Нада Новаковић и Јована Пантовић.

Црвено-беле су одиграле пет утакмица на два турнира Регионалне лиге и оствариле су три победе и два пораза. Освојиле су 2. место на табели и пласирале су се у финале.

У броби за трофеј играће против загребачке Младости која је остварила свих пет победа, а финале је на програму 14. априла у Дубровнику.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ 8:9 (0:0, 3:3, 1:2, 4:4)

Београд – Базен: СЦ Милан Гале Мушкатировић. Играч више: Црвена звезда 8(0), Младост 7(2). Петерци: Младост 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Ј. Миловановић, Чегар 3, Ћоровић, Јосифовић, Рудић 3, Х. Илић, Новаковић 1, Капларевић, Дамњановић, Ј. Илић, Пантовић 1, Вујовић, Мишковић. Тренер: Драгана Ивковић.

МЛАДОСТ: Шеркинић, Гегић 2, Жупанић 1, контек, Лордан 2, Скелин, Топић, Труск, Букић 2, Лацић, Црнички, Јанковић, Медвешек, Балић 2. Тренер: Миа Шимунић.

Претходни текстЦрвено-белима 4. место у региону
Следећи текстПораз у Бару, мајсторица за финале