Слога – Црвена звезда 23:30 (9:14)

175

Рукометаши Црвене звезде савладали су Слогу у Пожеги у оквиру 20.кола првенства Србије 30:23 (14:9), и остварили битну победу у борби за место које води у плеј-оф Суперлиге Србије.

Тренер Ненад Перуничић по први пут у пролећном делу сезоне и после дужег периода је практично имао цео тим на окупу, што се одмах и осетило у игри. Једини је одсуствовао Зејак. Повратак капитена Дејана и Александра Бабића су донели екипи потребно самопоуздање и сигурност у игри.

Слога је повела на старту и имала почетну предност (4:1), али су црвено-бели врло брзо стигли до изједначења (5:5), први пут повели у 16.минуту (5:6), а пет минута касније серијом 5:0 и преузели предност и контролу над утакмицом, коју нису испуштали до самог краја сусрета. Ненад Мандић је добио јак ударац у главу два минута пред полувреме, након чега је Веселин Стевановић добио црвени картон. Мандић се није враћао у игру до краја меча. На полувремену Звезда је водила 14:9.

Без проблема су у другом делу утакмице црвено-бели одржавали вођство, константно има предност од 4 гола, да би како је меч одмицао и приближавао се крају и повећавали разлику до коначних 30:23.

Најлепша слика сусрета и највећа подршка били су најмлађи Звездини навијачи, које су Звездини момци на крају утакмице и поздравили.

Никола Ивановић са 6 голова је био најефикаснији, по 5 су постигли Шотић, Александар Бабић и Кљајић.

Црвена звезда у наредном колу дочекује суботички Спартак.

Слога – Црвена звезда 23:30 (9:14)

Пожега, „Хала спортова“. Гледалаца: 500. СУдија: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Искључења: Слога 6, Црвена звезда 10 минута. Црвени картон: Веселин Стевановић (Слога). Седмерци: Слога 4/3, Црвена звезда 6/4.

СЛОГА: Стојановић 6, Илић 1, Павић 1, В.Стевановић 1, Живановић, Јанковић, Марјановић 1, Ражнатовић 5, Давидовић 3, А.Стевановић, Радовић, Стојчић 1, Потпарић, Тодоровић 4. Тренер: Раде Девеџић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 5, Радисављевић, Хорват 1, А.Бабић 5, Ивановић 6, Љубеновић, Бугариновић 2, Милосављевић, Пејчиновић, Рајичевић, Мандић 3, Д.Бабић 3, Кљајић 5, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстПораз Звезде у полуфиналу Регионалне лиге
Следећи текстЗвезда у финалу Регионалне лиге!