Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)

134

Фудбалери Црвене звезде су након велике борбе успели да савладају Мачву, и сасвим заслужено однесу сва три бода из Шапца!

Мачва је изашла у идентичном саставу као у утакмици која је одиграна пре четири дана, са намером да одигра онако како јој се исплатило у среду — (пре)агресивно, борбено и на граници прекршаја по сваку цену. Овога пута, наши фудбалери као да су претпоставили да ће низу препрека које им предстоје да би освојили три бода, а у које спада и јако тежак терен, бити и јасно опредељене домаћих фудбалера. У првом периоду утакмице виђено је много грубих прекршаја, а однос у жутим картонима након првих 45 минута био је невероватних 6:0 за домаћина. Оно што је још, да ли употребити реч „тужније“ — жутих картона је могло да буде и више, а могло је да буде и картона друге боје; нарочито у 33. минуту када је главни арбитар пропустио да свира чист једанаестерац због играња руком још раније „пожутелог“ Пејовића који је на тај начин „скинуо“ лопту са главе Александра Пешића.

Што се саме игре тиче, Црвена звезда је од првог минута нападала као да је 85. минут у току. Није било оклевања, није било стрпљивог грађења напада; црвено-бели су директно нападали гол Мачве која све до 45. минута није успела ни да приђе голу Милана Борјана. Звезда је изборила велики број корнера, и након сваког од њих стварала се велика гужва пред голом Пулетића. Ставка по којој Мачва свакако заслужује похвалу је и начин на који се бранила у самом казненом простору, јер су често успевали да спрече наше фудбалере да спроведу лопту до гола. Али, било је прилика. Крстичић је главом „тукао“ преко гола, Бабић је такође покушао главом али је лопта заустављена на гол линији. Аџић и Пешић су пробијали по боковима, Милијаш је капитенски био прави предводник на терену, али промене резултата није било. Срећом, промене није било ни у надокнади времена првог дела игре, када је само на моменат заспала наша одбрана, а то умало искористио Гаврић који је успео да превари Борјана, али не и Ле Талека; Француз је поново са гол линије успео да избаци лопту, као и пре четири дана.

У наставку утакмице Звезда је наставила по свом плану. Мачва се бранила грчевито, свом асортиману метода за чување резултата придодала је и одуговлачење, односно лежање на терену, али то није уродило плодом.

Не овога пута.

Притисак се Црвеној звезди напокон исплатио у 65. минуту. Александар Пешић је изборио један у низу слободних удараца. Лопту је, као и једном приликом у првом делу игре наместио Лука Аџић, али овога пута је гађао даљи угао и успео да смести лопту уз саму стативу гола. Уследило је велико славље наших фудбалера који су на тај начин напокон сломили отпор Шапчана!

Приметно олакшање у игри Црвене звезде допринело је још већој сигурности у игри, а чињеницу да је Мачва морала да промени тактику умели су наши фудбалери да искористе. Десет минута након вођства, мрежа Мачве затресла се по други пут. После још једног корнера, лопту је сачекао Пешић и упутио заиста сјајну асистенцију главом ка Бену који је примирио лопту и потом је спретно спровео у мрежу!

Тренер Владан Милојевић је у другом делу прилику пружио Славољубу Срнићу, Немањи Радоњићу и Луки Илићу. Црвено-бели су до краја утакмице успели да примире игру и сачувају предност од два гола. На тај начин освојена су три бода којима је прекинуда серија од две утакмице без победе.

Следи првенствена пауза, а наредна утакмица Црвене звезде биће одиграна у Лучанима.

Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „Градски стадион у Шапцу“. Гледалаца: 10,000. Судија: Петар Пипер. Стрелци: Aџић у 65′, Бен у 75′.

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић, Јовановић, Обровац, Матић, Гаврић, Ристивојевић, Адамовић, Јеремић.
Резерве: Филиповић, Јевтић, Милинковић, Марковић, Лазаревић, Божић, Владисављевић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Крстичић, Милијаш, Аџић, Бен, Пешић.
Резерве: Супић, Фримпонг, Хајдин, Л. Илић, Срнић, Радоњић, Јовељић.

Претходни текстЗвездина ревија, 57 година континуитета
Следећи текстМилојевић: Добра реакција играча