Звезда у Барселони – растерећено до доброг резултата

69

Кошаркаши Црвене звезде мтс од среде се налазе у Барселони где их у петак у чувеној дворани „Блауграна“ очекује меч 25. кола Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду у Барселону на утакмицу 25. кола Евролиге са истоименим клубом.

Црвено-бели су пут Шпаније кренули дан раније, због штрајка авиокомпаније и контроле лета на аеродрому у Риму, па ће имати довољно времена за припрему утакмице са Барселоном, екипом коју је средином фебруара као тренер преузео Светислав Пешић, и са својим новим-старим тимом стигао до трофеја у купу.

Црвена звезда је у првом овогодишњем сусрету савладала Барселону у Београду 90:82, и стигла тада до прве победе у новој евролигашкој сезони. Сада ће у „Блауграни“ тражити шансу за 11. победу:

И поред чињенице да Барселона има мање шансе за пролазак у плеј оф, верујем да ће одиграти такмичарску утакмицу. Делом и због утиска из првог меча. Од тог тренутка ми смо одиграло већ преко 50 утакмица у овој сезони, променило се доста тога у обе екипе. И код њих, али и у нашим редовима где су играчи добили своје улоге, односно искристалисало се шта је чији посао. Ипак, осигурали смо прво место пред плеј оф АБА лиге, и са те стране смо максимално растерећени. Управо и због тога желимо да одиграмо добар меч, и да из те растерећености покушамо да дођемо до доброг резултата и останемо у трци за плеј оф. У Барселони, доласком тренера Пешића, који је одмах освојио „куп Краља“, виде се многобројни позитивни помаци. Дефанзивно екипа је подигла ниво, и подизаће комплетно форму за национално првенство . Иако су имали неке поразе у Евролиги после великих победа у купу, очекујем да ће сигурно одиграти у много бољем ритму дуел са нама. Кренули смо комплетни , Дангубић је са нама, а одлуку о саставу ћемо донети на дан утакмице – рекао је тренер црвено-белих Душан Алимпијевић.

Немања Дангубић:
Сигурно да у свакој утакмици желимо да додјемо до победе, па и у наредном мечу са Барселоном. Они са друге стране, иако имају изузетно квалитетан састав, имали су својих проблема. Ми желимо да одиграмо квалитетан меч, да одиграмо мирно, сконцентрисано јер јер само тако можемо до победе. Јесмо их победили у првој утакмици, али доста тога се променило од тог нашег сусрета, ту је сада и тренер Пешић, освојили су куп краља, виде се велики помаци у њиховој игри. Неће нам бити лако, али после Лакташа, где смо осигурали предност домаћег терена у плеј офу регионалног такмичења, улазимо без притиска, али свакако желимо да се прикажемо у добром светлу – рекао је бек црвено-белих који се враћа у тим у правом тренутку пред одлучујуће мечеве у АБА лиги.

Екипа Црвене звезде мтс тренирала је у среду увече у „Бралуграни“ урадиће то и у четвртак у време утакмице, као и на дан меча, када је по правилз заказан шутерски тренинг у дворани капацитета 5000 места.

Меч Барселона Ласа – Црвена звезда мтс игра се у петак од 21 сат. Повратак екипе у Београд заказан је за суботу у преподневним часовима.

Претходни текстЦрвено-бела крв, 13. пут!
Следећи текстЗвездине даме дале крв у оквиру кампање „Ништа без жена“