Важна утакмица пред црвено-белима, стиже Армани

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак екипу Арманија из Милана, у утакмици 22. кола Евролиге.

Црвено-бели су у првој утакмици која је одиграна у Милану, 29. децембра славили резултатом 91:88, али од тада италијански великан је заиграо боље, а Литванац Кузминскас се показао као велико појачање за екипу Олимпије.

Тренер Душан Алимпијевић пред долазак чувене Олимпије из Милана вишеструког првака Италије и старог континента, упозорава на неколико чињеница:

Екипа Милана која нам долази у госте постиже највише поена у целој лиги. Тим који има изванредну спољну линију – Тиодор, Џерелс, Гаудлок, Мицов. На све то, незадовољни досадашњим учинком у Евролиги, додали су још једног изванредног шутера и појачање Кузминскаса, који је још више ојачао спољну линију – рекао је тренер црвено-белих у најави ове утакмице и додао:

Екипа Олимпије из Милана игра много боље у последње време, добили су 3 од последње 4 утакмице у Евролиги, победили су Басконију и Барселону на гостујућем терену, што није нимало лако. Са друге стране, ми смо утакмицом са ФМП-ом ушли у нови мини циклус, који се завршава утакмицама националног купа у Нишу, и желимо победу у овом мечу, јер нам свака победа у Евролиги много значи у сваком смислу. Позивам наше навијаче да испуне дворану, јер је много лакше носити све изазове једне овако тешке утакмице у амбијенту који је препознатљив, и са друге стране отежавајућа околност за сваку гостујућу екипу – рекао је тренер црвено-белих.

Тејлор Рочести, бек Црвене звезде мтс такође очекује велику борбу у петак увече:

Радујемо се новој утакмици у нашој дворани пред нашим навијачима. Милано је одличан тим са пуно талента и одличних индивидуалаца. Играју заиста јако добро у овом тренутку и у последњих неколико кола Евролиге. Ова, и неколико аредних утакмица које нам следе су врло важне за циљеве које смо поставили пред нас на почетку сезоне. Оно што је најважније је да будемо све бољи као тим и да учимо из прошлости. Очекујем добру утакмицу два тима који ће се жестоко борити за важне бодове. Оно што нам је важно је да навијачи буду уз нас, да испуне дворану јер очекујем тесну утакмицу – рекао је Рочести.

Утакмица Црвена звезда мтс – Армани Олимпија Милано игра се у петак од 19 часова у дворани „Александар Николић“. Капије дворане отварају се два сата раније.

Претходни текстМилојевић: Враћамо се здрави
Следећи текстПрофи уговори за тројицу омладинаца