Црвена звезда се осамосталила на челу табеле

65

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у Железнику резултатом 77:100 и на тај начин заузели прву позицију на табели АБА лиге са учинком од 16 победа и три пораза.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у дворани у Железнику резултатом 77:100. Млади и талентовани састав Пантера пружио је добар отпор, али су црвено-бели били бољи и диктирали дешавања на паркету од првог до последњег минута утакмице.

Овом победом изабраници Душана Алимпијевића избили су на чеко табеле АБА лиге са скором од 16 победа и три пораза. Црвено-бели су имали чак пет двоцифрених играча. Најефикаснији играч на утакмици био је Џејмс Фелдин са 19 поена.

Црвено-бели су од почетка утакмице оправдали улогу фаворита. Агресивна одбрана и одлична веза Рочести-Омић градила је Звездину предност од првог минута. Млади састав ФМП-а имао је проблем да пробије одбрану изабраника Душана Алимпијевића па су црвено-бели након четири и по минута игре водили 12:0. И то, након тројке Дејана Давидовца. На другој страни одговорио је Филип Човић са исте дистанце за прве поене за Пантере.

Иако се ФМП разиграо, захваљујући доброј унутрашњој игри и мирној руци на шуту за три поена црвено-бели су у наставку чували вођство. На прву паузу Звезда је отишла са 11 поена предности (25:14).

Честе измене тренера Алимпијевића одржавале су висок интензитет у редовима његових изабраника. Већ у другој деоници готово сви играчи који су били спремни за утакмицу су добили своје минуте. Посебно је радовао повратак на паркет Џејмса Фелдина који је практично у првом контакту са лоптом погодио тројку.

Другу деоницу обележила је игра поен за поен при чему су црвено-бели одржавали двоцифрену предност. Тако је било до три и по минута пре краја првог полувремена, а онда је уследила серија ФМП-а 11:3 која је примакла домаћина на четири поена заостатка – 39:35. Поени капитена Лазића и Џејмса Фелдина поново су одвојили црвено-беле на заостатак од осам поена – 43:35.

Наставак игре није донео пуно новости на паркету. Црвено-бели су и даље чували стечено вођство, а ФМП је добром игром у потпуности парирао. Фелдин и Енис су били прецизни у шуту за три поена па је то био разлог што Пантери нису успели озбиљније да припрете. И управо серијом тројки њих двојице изабраници Душана Алимпијевића дошли су до највећег вођства које је представљало и резултат на крају трећег периода – 53:69.

Предност је и у наставку расла, све до плус 26 – 92:66. Црвено-бели су били веома распуцани, погађали су из различитих ситуација и омели ФМП да уведе утакмицу у неизвеснију завршницу.

Црвена звезда мтс већ у петак наставља евролигашки пут. У госте црвено-белима долази екипа Емприо Арманија.

ФМП – Црвена звезда мтс 77:100 (14:25, 21:18, 18:26, 24:31)

ФМП: Човић 19 (5ас), Ускоковић 4, Јеремић, Апић 11, Пот 9, Ненадић 10, Бурсаћ 2, Радовановић 2, Шешлија, Симанић 8, Оџо 10, Слутски 2.

Црвена звезда мтс: Дангубић, Давидовац 9, Лазић 5, Добрић 11, Фелдин 19, Јанковић 8 (5ск), Рочести 8 (8ас), Омић 12 (5ск, 4ас), Лесор 2, Енис 10 (4ас), Јовановић 5, Бјелица 11.

Душан Алимпијевић:
Пре свега честитам ФМП-у на доброј сезони за сада. Желим им да у наставку сезоне и даље играју добро и желим им пуно среће јер они то и заслужују. Реч је о веома талентованом тиму који је пред ово коло имао добре шансе да се пласира у најбољих четири. Кроз неке четвртине против нас су доказали колико могу бити опасни када им се допусти да играју своју игру. Моје мишљење је да су били конкурентни док су могли физички да се носе, а када се појавила разлика у физичким могућностима и спреми ми смо преломили утакмици.

Поновићу оно што сам рекао и када је Будућност реално имала највеће шансе за прво место – има још пуно да се игра. Морамо да будемо паметни и стабилни. Гледаћемо и даље у своје двориште и мислим да све што се догађа, догађа се заслужено. Имамо још три кола испред себе и понављам треба одиграти паметно и смирено.

Милко Бјелица:
Пре почетка утакмице да је доста битно да победимо и останемо у трци за прво место што доноси предност домаћег терена. Мислим да смо добро изгледали на овој утакмици и мислим да је добро што смо равноправно поделили минутажу.

Претходни текстТерзић: Велика победа Звезде
Следећи текстМинхенска трагедија убила „Бејзбијеве бебе“