Мркела: Имамо јак тим

63

Припреме у Анталији пролазе у радној атмосфери и добром расположењу које је само на моменте покварила повреда Ричмонда Боаћија. Ипак, све се више размишља о првој званичној утакмици која следи 13. фебруара.

Стручни штаб улаже велике напоре како би екипа нови европски изазов дочекала спремна, а спортски директор Црвене звезде говорио је о променама које је донео зимски прелазни рок. Одлазак Гелора Канге наметнуо се као најсвежија тема.

Канга је добар играч и жао ми је што више није са нама. Желим му све најбоље у Спарти. То је живот професионалних фудбалера и такав је живот играча у Црвеној звезди, провео је овде неколико лепих година како и сам каже. Задужио је Црвену звезду и желимо му све најбоље. Неће долазити замена за Кангу, изузев ако то не буде неки екстра фудбалер. Алексић је одличан фудбалер са којим сам ја разговарао, али није профил играча као Канга. Сваки играч је специфичан и никада не можете да кажете да ће после одласка неког играча бити исто и да ће га неко добро заменити — започео је разговор Мркела.

Према речима спортског директора, тренер Милојевић има визију како екипу уиграти и без Канге.

Постоји више опција за игру без Канге и мислим да сте неке опције видели против Амкара. Вероватно би било боље да се трансфер раније реализовао како би било и више времена за уигравање, али ми смо спремни на све, таква је ситуација у фудбалу. Никада не можете рећи да ће се нешто десити тада и тада. Очекивали смо неке ствари раније, пре свега са Боаћијем јер је све наговештавало да ће се неке ствари десити још у децембру, и у складу са тиме смо били спремни да реагујемо. На крају се ништа није десило. Задовољан сам тимом који сада имамо, имамо јак тим. Канга је отишао, дошао је Бен, имамо и више опција на бековским позиција са Хајдином који може добро да покрије оба места.

Звезда је у самом шпицу појачана и повратком Милана Павкова са позајмице.

Синоћ сам обавио разговор са Павковом, он је задовољио на овим припремама, а играо је и добру полусезону у Радничком. Разговарали смо с обзиром на то да су се околности промениле. Да је Боаћи отишао, било би простора за њега да игра, а овако ће тог простора бити мање па ћемо заједно донети одлуку у наредних неколико дана. Није опција продаја, већ само евентуална позајмица.

Ипак, повреда Боаћија непријатно је изненадила све у клубу, а шефа стручног штаба принудила да размишља о свим могућим алтернативним решењима.

Оптимиста сам да ће Боаћи бити спреман већ и за прву утакмицу за ЦСКА. Снимак који смо видели, а ограђујем се јер кажу да снимак треба радити 48 сати после повреде а ми смо га радили одмах, показује да није у питању тежа повреда, да мишић није толико проблематичан и да истегнуће није страшно. Прогноза је да пауза треба да траје 10-так дана, а после интензивних терапија које ће почети већ сутра, очекујем да то буде и брже. Али, сачекаћемо, сутра је ново снимање па ћемо све знати са сигурношћу — истиче Мркела.

Један од фудбалера који је могао да напусти екипу је и Славољуб Срнић, али на крају трансфер у Трабзон није реализован.

Не могу да кажем све детаље, нити их знам. Прича са Трабзоном постојала је још од краја децембра. Људи из Трабзона су били у Београду, онда је све то заустављено па поново подгрејано. У последњим сатима прелазног рока поново је оживела нека могућност, али на крају се ништа није догодило — рекао је Мркела.

Претходни текстЈевтић: Да наставимо победнички низ
Следећи текстЗвезда још офанзивније у Анталији