Црвена звезда славила у дербију

75

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ’’вечитог ривала’’ Партизан Нис пред својом публиком у дворани ’’Александар Николић’’ – 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17).

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ’’вечитог ривала’’ Партизан Нис и у другом дербију ове сезоне. Црвено-бели су контролисали готово читав ток утакмице. Изванредна одбрана и веома паметна игра у нападу доносили су превагу изабраницима Душана Алимпијевића у дерби сусрету 18. кола АБА лиге. Црвена звезда је на крају савладала Партизан резултатом 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)

У редовима Звезде блистао је Огњен Добрић који је погодио чак шест тројки и меч завршио са 18 поена. Требало би истаћи и изузетан допринос Матиаса Лесора који је меч завршио са 13 кошева, као и Тејлора Рочестија који није превише форсирао у шуту, али је изванредно разиграо екипу забележивши десет асистенција.

Управо погледа на статистику и бројка од 24 асистенције сведоче о изванредној тимској игри и течном нападу црвено-белих.

На почетку утакмице играло се у серијама. Гости су боље започели утакмицу и повели резултатом 5:12, али је Звезда од тог момента одиграла знатно агресивније у одбрани. Распуцао се Немања Дангубић, а придружили Бјелица и Лесор па су црвено-бели серијом 14:2 преузели вођство (19:14).

Након поена Дејана Давидовца са линије пенала црвено-бели су повели 22:16, али је Партизан преко Величковића направио серију 8:0 и поново повео (22:24).

Изабраници Душана Алимпијевића нису губили главу. Убрзо су успоставили препознатљиву игру у нападу. Распуцан је био Огњен Добрић који је потврдио да се налази у изузетној шутерској форми. Својом трећом тројком на утакмици донео је црвено-белима највеће вођство на утакмици два минута уочи истека првог полувремена (46:39).

Одлично полувреме Добрић је заокружио тројком тик пре истека времена у другој деоници за предност Црвене звезде 49:43.

У трећем периоду виђена је велика борба. Играло се ’’кош за кош’’, а Звезда је чувала стечено вођство. Одбрана је црвено-белима доносила потребну сигурност у нападу, а Партизан је тешко долазио у ситуацију да дође до обруча. Након поена Алена Омића два минута пре краја трећег периода црвено-бели су дошли до двоцифреног вођства (64:54).

Ипак, то није био крај серије јер је у фантастичном ритму био Огњен Добрић. Брзо је придодао још две тројке на свом конту, а укупно шест. Изузетна одбрана и распуцани Добрић донели су црвено-белима вођство 71:56 које је Партизан самњио тек за пола коша до одласка на одмор између трећег и четвртог периода (71:57).

Звезда је преузела потпуну контролу над утакмицом. Изузетна одбрана изабраника тренера Алимпијевића омела је Партизан да озбиљније запрети повратком у меч, док су црвено-бели у нападу из минута у минут добили ново нападачко оружје. У том односу снага, црвено-бели су мирно привели меч крају и на крају остварили убедљив тријумф.

Црвено-бели неће имати превише времена за славље након још једне одличне утакмице. Већ у петак чека их ново евролигашко гостовање у Басконији.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Дангубић 12, Давидовац 7, Лазић 8, Добрић 18, Јанковић 8, Рочести 5 (10ас), Омић 6, Лесор 13, Енис 7, Јовановић, Бјелица 2.

Душан Алимпијевић:
Изузетно сам срећан после оваквих утакмица и победа. Ово су победе које значе за тим, за клуб, за наше навијаче. Зато сам додатно срећан, јер се овако купује додатни мир за наставак сезоне. Много пута сам рекао, али нећу ни сада прескочити…Много пута се показало да кад год смо имали времена за тренинге, имали смо добре утакмице и добре победе и долазили смо до овако великих резултата. Потврдили смо добар рад из претходног периода и крунисали историјском утакмицом против Олимпијакоса и за нас ништа мање значајном победом у дербију.

Дошли смо у ритам и гајимо стил да је потпуно било нормално да фале два играча који су у сваком смислу значајна за нас тим. Видимо да Партизан константно, мењајући странце, покушава да оствари своје амбиције. Изузетно сам задовољан понашањем екипе и игром у овој утакмици.

Фелдин мислим да ће бити у саставу за Басконију. И да не буде, нама је значајније да се врати, јер нас чека куп. Перо Антић није била демагогија нити скривена прича. Пробали смо да га активирамо у последња два дана. Предузећемо озбиљније мере опоравка и то ће тражити паузу од првим проценама једно 10 дана.

Стефан Јанковић:
Хвала навијачима на сјајној атмосфери. Одиграли смо сјајну утакмицу и заслужено победили. Дерби је додатна мотивација, али смо одиграли са енергијом и чврстом одбраном. Мислим да смо испунили скоро све задатке који су били постављени пред нас за ову утакмицу.

Претходни текстЈуниорима Звезде 2 злата на дворанском Првенству Србије
Следећи текстЈуниори Звезде шести пут за редом шампиони Србије