Звезда максимална против Рибнице

95

Одбојкаши Црвене звезде остварили су трећу узастопну победу у БПШ Суперлиги Србије. Црвено-бели су славили у 14. колу против последњепласиране екипе Рибнице резултатом 3:0, по сетовима 25:18, 25:17, 25:19.

Црвено-бели су на самом почетку меча направили серију од пет поена и повели са 6:1. Ту предност су одржавали, а након техничког тајм аута било је 13:6 за наш тим. Уследила су три везана поена за Рибницу, али им црвено-бели нису дозволили да се резултатски врате у игру. На сервис Александра Гмитровића Звезда је везала три поена и дошла до седам сет лопти. Након блока Николе Јовановића наши одбојкаши су повели – 25:18.

Гости су били бољи на почетку другог сета и повели су са 4:7. Звезда је направила велики преокрет када је на сервис линију стао Никола Петровић, који је у тим моментима одсервирао два аса, и уз два блока Николе Павловића везала седам поена за 13:8. До саме завршнице изабраници Драгана Кобиљског су чували стечено вођство и поеном Данила Павловића долазе до седам сет лопти, а прву користе за 2:0 – 25:17.

Наша екипа је на техничком тајм ауту имала предност од 12:10. Након блока Николе Павловића Звезда је повела са 15:12, али су онда уследила два поена Рибнице након чега је Кобиљски затражио тајм аут. Поени су се потом освајали у серијама. Звезда је поеном Лазара Додића и асом Милутина Нејића вратила три поена предности, Рибница поново смањила на само поен заостатка (17:16). Црвено-бели су освојили наредних шест поена за 23:16 и решили су питање победника. Лазар Додић је нашој екипи донео шест меч лопти, а Лука Тадић је ставио печат на победу Црвене звезде – 25:19.

Најефикаснији играч у редовима Црвене звезде био је Данило Павловић са 11 поена.

У наредном колу БПШ Суперлиге Србије Црвена звезда гостује екипи Млади радник у Пожаревцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РИБНИЦА 3:0 (25:18, 25:17, 25:19)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Мирко Јанковић и Александра Баланџић. Трајање меча: 72 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Тадић 1, Стоковић, Гмитровић 8, Петровић 3, Нејић 8, Јовановић 8, Додић 9, Н. Павловић 8, Д. Павловић 11. Нису играли: Машуловић, Андоновић. Тренер: Драган Кобиљски.

РИБНИЦА: Стефановић 4, Тривунић 2, Вукмировић 4, Медурић 7, Петрашиновић 6, Миловановић 6, Пауновић 8, Шкакић 3, Савић (либеро). Нису играли: Моцић, Зечевић. Тренер: Бошко Мачужић.

Претходни текстЗвезда допутовала у Турску
Следећи текстНи Олимпијакос више није непобедив