Ален Омић нови центар Црвене звезде мтс!

151

Словеначки репрезентативац Ален Омић, ново је појачање КК Црвена звезда мтс на центарској позицији.У интервјуу за званични сајт клуба, Ален прича о испуњењу дечачке жеље и великом изазову који доноси играње у Црвеној звезди.

Словеначки центар Ален Омић потписао је уговот са Црвеном звездом мтс до краја сезоне!

Претходних неколико дана појавила се информација да ће се КК Црвена звезда мтс појачати искусним али младим, словеначким центром Аленом Омићем.

Словенац би требало да буде права помоћ искусном Пери Антићу који „оставља срце на терену” али му је неопходна помоћ.

Омић је до сада играо у Хапоелу из Јерусалима и веома се обрадовао могућности да игра за клуб за који навија од младости.

Међутим, познат је и став навијача Звезде да играчи који су из комшилука „нису довољно квалитетни” који представља једину препреку да се младом Словенцу испуни сан да заигра за највећи српски клуб.

Вођени претходним проблемима, поразговарали смо са Аленом Омићем и добили одговоре на нека питања након којих ће јавност у Србији мало боље упознати овог кошаркаша:

Почео сам своју кошаркашку причу у Златорогу, и након тога пут је за свакога ко жели да напредује у словеначкој кошарци сличан. Прешао сам у Олимпију 2012.године. У међувремену, постао сам и репрезентативац Словеније, а касније ме пут води у Гран Канарију,Анадолу ЕФЕС, па Уникаху.

Многи памте управо сјајну сезону у Уникахи, али и гест из финалне утакмице Еврокупа против Валенсије, када је Омић зарадио искључење јер је утрчао на паркет иако није био у игри – како би бранио саиграча Немању Недовића, некадашњег играча Црвене звезде и српског репрезентативца:

Неда је био мој најбољи пријатељ у Уникахи, момак који ми је много помогао на личном плану да се снадјем у Малаги, и неко ко је пуно допринео да освојимо Еврокуп, највећи клупски трофеј до сада у мојој каријери. Некако су ме Звездаши пратили одмалена још у Словенији, имам пуно пријатеља медју њима, уосталом није тајна да је Црвена звезда изузетно популарна у Словенији – рекао је Омић и додао:.

Уосталом имам јако пуно пријатеља и другара међу Србима који живе у Словенији, тај менталитет и народ су ми јако блиски, ту нема никакве тајне, уосталом има ли разлике? И те људе доживљавам као своје, менталитет нам је исти!

Став да играчи из „непријатељског комшилука „нису довољно квалитетни за Црвену звезду” коментарише на свој начин:

Шта је то непријатељски комшилук? Са друге стране имам квалитет за Црвену звезду и верујем да је ово највећи изазов у мојој каријери. Народ у Србији доживљавам као себи близак, уосталом имао сам још знатно раније идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки. Ја као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима, одмах и да додам, људе делим на оне добре и лоше, трећег нема. Ако баш некога и интересује, атеиста сам, па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера, јер је мени кошарка на првом месту – рекао је Омић, који је додао да у слободно време врло радо погледа и филмове Емира Кустурице, а нека писана дела Андрића и Селимовића зна готово напамет.

Како сазнајемо, када је сазнао за иницијалне контакте и интересовање црвено-белих , словеначки репрезентативац инсистирао је на преласку у Београд и Црвену звезду , у коју долази без обештећења из Хапоела. Такође, своју улогу имао је и Немања Недовић, који је изградио велико пријатељство са словеначким центром.

Омић је репрезентативац Словеније већ 4 године, са Олимпијом је освојио национални куп и два суперупа, док је у дресу Уникахе прошле сезоне управо са Немањом Недовићем славио освајање Еврокупа.

Након Јаке Блажича, Ален Омић је други репрезентативац Словеније који ће носити дрес КК Црвена звезда мтс. Надајмо се да ће оставити и исти траг и освајати трофеје као и Јака.

Бивши центар Олимпије, Гран Канарије, Анадолу ЕФЕС-а и Хапоела из Јерусалима, потписао је уговор са шампионима АБА и КЛС до краја сезоне.

Словеначки репрезентативац је од 2014. године, висок је 216 центиметара, игра на позицији центра и има 25 година.

Срећно Алене и добро дошао у Црвену звезду!

Претходни текстЈовичић: Уморни, али не жалимо се
Следећи текстПоследњи тренинг на Кипру