Звезда победом започела нову годину

88

Пред пуном двораном ’’Александар Николић’’ кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Петрол Олимпију резултатом 80:76 (16:18, 24:19, 22:19, 18:20) и на тај начин задржали победничке навике из 2017. године.

Незаборавна година је иза кошаркаша Црвене звезде мтс, али победничке навике присутне су и у новој, 2018. години. Како су окончали годину за нама, тако су и започели нову – победом!

Руководство клуба са Малог Калемегдана одлучило је да улаз на прву утакмицу у 2018. години буде бесплатан. Навијачи су оберучке прихватили поклон вољеног клуба и испунили дворану ’’Александар Николић’’ готово до последњег места.

Публика је имала шта да види. Још један тријумф изабраника Душана Алимпијевића и то против веома мотивисаног ривала који је готово 40 минута био у егалу. Олимпија је показала изванредну партију, али су у одсудним моментима играчи Црвене звезде мтс били хладнокрвни, агресивни и бољи. Захваљујући томе, остварили су нову победу у АБА лиги и сачували прво место на табели АБА лиге пред утакмицу са Жалгирисом у 16. колу Евролиге која ће се играти на истом месту.

На крају резултат је бип 80:76 за Звезду!

Од почетка се играло у жестоком ритму. Мотивисани гости желели су да оставе што бољи утисак у пуној дворани ’’Александар Николић’’. Практично се играло поен за поен и у таквом односу снага ниједна екипа није долазила до осетније предности.

Како се утакмица развијала црвено-бели су све више погађали, а промашаје су купили одличним офанзивним скоком. Ипак, нешто слабија одбрана у односу на претходне мечеве и слабији скок у одбрани ’’коштали’’ су Звезду да се резултатски одлепи.

Потпуни егал прекинуо је Бјелица на нешто више од 20 секунди пре полувремена новом тројком (40:37). Одлична одбрана црвено-белих сачувала је то вођство до одласка на полувреме.

Игра ’’кош за кош’’ наставила се и у трећој деоници. Олимпија је играла веома добру утакмицу, док са друге стране црвено-бели нису успевали да направе већу серију и стекну осетнију предност. Звезда није успевала да пронађе игру у рекету о чему су сведочили слабији проценти шута за два поена. Упркос томе, велика борба и солидан шут за три поена одолевали су налетима распуцаних Љубљанчана.

Међутим на мање од два минута кренула је фуриозна серија која се дуго чекала. Рочестијев продор, потом закуцавање Лесора из украдене лопте, Јанковићева тројка и Лазићев погодак пет секунди пре краја трећег периода донели су серију 9:2 и највећих плус шест пред улазак у последњи квартал (62:56).

Серија није престајала ни на почетку последње деонице. Рочести је погодио карактеристичан шут за три поена и своју екипу довео до новог највећег вођства. Звезда је пронашла оно за чим је трагала, серија и осетнија предност која је доносила контролу над утакмицом (65:56).

Упорни гости су пришли на три разлике на минут и 44 до краја утакмице (76:73) и простора за било какво опуштање није било. Фелдин је преузео одговорност и поново био хладнокрван у одсудним мометнима. За остатак посла била је задужена агресивна одбрана црвено-белих потпомогнута подршком са трибина.

Црвена звезда мтс – Петрол Олимпија 80:76 (16:18, 24:19, 22:19, 18:20)

Црвена звезда мтс: Радичевић, Дангубић 13, Давидовац 6, Лазић 2, Антић 2, Фелдин 13. Јанковић 3. Рочести 16 (4ас), Лесор 7 (8ск), Енис 5, Јовановић 1, Бјелица 12 (4ас).

Немања Дангубић:
Једна веома тешка утакмица је иза нас. Задовољни смо победом, али не можемо бити превише задовољни игром. У наредном периоду морамо да анализирамо овај меч да бисмо што боље дочекали утакмицу са Жалгирисом. Честитам Олимпији на веома доброј утакмици.

Душан Алимпијевић:
Одиграли смо утакмицу са једним приступом који не сме да се догоди екипи која претендује на освајање АБА лиге и која треба да гради себе од прве до последње секунде. Ово је била једна ружна утакмица, а за то смо највише заслужни ми. Осим тог приступа, није било ни концентрације у оба смера. Мени је изузетно жао што нисмо испоштовали ову публику која је дошла у великом броју и испунила дворану готово до последњег места. Желим да им се захвалим, али и да им се извиним што су гледали једну овакву утакмицу. Када сване наредни дан, уписана је нова победа, а ми се спремамо за напоран јануар који нас очекује.

Претходни текстЗвездин рецепт за права појачања
Следећи текстЗвездаши на турбо погон