Победа у Бару за прво место у АБА лиги

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили и седму победу у низу, овога пута у оквиру 12. кола АБА лиге, савладан је Морнар у Бару 82:74 уз 18 поена Јанковића и Фелдина. Овом победом црвено-бели стигли до првог места на табели регионалног такмичења. Следе утакмице против Фенербахчеа и Панатинаикоса.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Морнар у Бару 82:74 (19:29, 28:15, 19:12 и 16:18) у претпоследњој утакмици 12.кола АБА лиге.

Овом победом, десетом у сезони, црвено-бели су преузели прво место на табели регионалног такмичења са скором 10-2, испред екипе Будућност ВОЛИ која има исти скор али и лошију кош разлику.

На утакмици у дупке пуној дворани „Тополица“ у Бару уз присуство бројних навијача Црвене звезде, најфикаснији су били Стефан Јанковић са 18 поена за 17 минута у игри, и Џејмс Фелдин са идентичним бројем убачених поена, док је сјајни Перо Антић имао чак 11 скокова.

Утакмица у Бару поново је показала да овај тим Црвене звезде мтс има карактер и да се бори без обзира на све околности и дешавања на паркету. Екипа Морнара фантастично је отворила утакмицу и погодила првих 10 шутева, што је резултирало и брзим вођством од 25:12.

Међутим, већ током друге деонице, црвено-бели су ухватили ритам, погодили су Лесор 2+1 па Дангубић, Бјелица, Јанковић, Рочести и коначно Фелдин који је тројом у финишу полувремена донео предност црвено-белима 44:42, а на одмор се тишло уз предност гостујућег тима 47:44.

Почетак треће деонице одредио је и исход ове утакмице, велику серију црвено-белих креирали су Фелдин и Давидовац, па је врло брзо на семафору стајало 48:63.

До краја утакмице црвено-бели су одржавали предност у распону од 7-10 поена, Морнар је претио, али су врло важни бодови отишли за Београд.

Утакмица у Бару остаће упамћена и по првим минутима новог појачања Дилана Ениса, који се уписао и у листу стрелаца са линије слободних бацања.

КК Црвена звезда мтс:

Дангубић 5,Давидовац 10, Лазић 4, Добрић, Антић 11 скокова, Фелдин 18, Јанковић 18, Рочести 13+6 ас, Лесор 3, Енис 1, Бјелица 8.

Екипа Црвене звезде мтс у понедељак већ путује у Истанбул на утакмицу 13.кола Евролиге са Фенербахчеом, у четвртак следи дуел са Панатинаикосом у Београду, а наредног понедељка црвено-бели гостују екипи Мега Бемакса у Сремској Митровици у оквиру 13.кола АБА лиге јтд.

Претходни текстЗвездине даме одбраниле Куп Србије!
Следећи текстЈеданаеста узастопна победа у ЖКЛС