Фелдин поново у најбољој петорци Евролиге

86

Бек Црвене звезде мтс потврдио је изванредну форму и био један од најважнијих играча у великој победи на гостовању Валенсији. Црвено-бели су остварили трећу узастопну евролигашку победу, а Џејмс Фелдин је уписао 26 поена и пет асистенција.

Кошаркаши Црвене звезде мтс имају изузетан низ од пет победа. Серија је у толико импресивнија јер садржи три велике евролигашке победе, а од тога две у Шпанији. Изабраници Душана Алимпијевића прво су изненадили Реал у Мадриду, а у протеклом колу срушили и шампиона Шпаније Валенсију на њеном терену. Не треба никако изоставити и две победе у АБА лиги над Игокеом у дворани “Александар Николић“, одлично издање у Загребу против Цибоне и рутинску победу против Анадолу Ефеса на домаћем терену.

Тешко је издвојити хероја свих тих победа. Перо Антић је имао врхунске партије у оба правца, Тејлор Рочести погађао из различитих позиција, Немања Дангубић је био прецизан у кључним тренуцима за три поена, Бранко Лазић затварао најбоље европске бекове, а млади играчи давали кључан допринос… Понављамо, тешко је издвојити хероја тимских победа па је то Евролига урадила и овог пута уместо нас.

У иделан тим 12. кола уврштен је Џејмс Фелдин и то по други пут узастопно. Американац домениканског порекла је постигао 26 поена у Валенсији (8/10 за 2, 10/10 са линије пенала) уз пет асистенција. Оно што статистика крије на први поглед је податак да је свих десет слободних бацања погодио у последња три минута утакмице када се резултат ломио.

Индекс корисности 31 сврстао је Фелдина у најбољу петорку заједно са Винсен Поријеом, Нандом Де Колоом, Џејмсом Огастином и Јаном Веселим.

Претходни текстДејан Давидовац, Звездин дијамант
Следећи текстСасвим лично са Ненадом Крстичићем