Звезда у Шпанији не губи, победа у Валенсији!

84

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили као гости Валенсију 86:82 у утакмицу у којој су 5 минута пре краја губили 72:59. Велику серију од 17:0 водили Антић, Давидовац и Фелдин који је био и најефикаснији са 26 поена. Следе гостовања у Бару и Истанбулу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су још једну велику победу у Евролиги, пошто су као гости савладали Валенсију 86:82 (26:22, 14:16, 16:25 и 30:19).

Џејмс Фелдин је у дворани „Пабеллон Фуенте Де Сан Луис“ поново одиграо сјајну утакмицу у убацио 26 поена, али се творци великог преокрета били тимска одбрана и фантастични Перо Антић и Дејан Давидовац.

У утакмици у којој су црвено-бели одлично отворили овај дуел, и водили чак и са 12 поена предности до 17.минуту, први велики преокрет виђен је у последња два минута првог полувремена када је домаћин серијом поена стигао до 38-40 на полувремену, а у трећој деоници и потпуно доминирао за великих +13, и серију од чак 44:19 за 15 минута игре.

У 35.минуту било је 72:59 за Валенсију, али је од тог тренутка на терену био само један тим – Црвена звезда!

Серијом 17:0 коју је започео бриљантни Антић, а наставили Давидовац са две тројке и нападачки расположени Фелдин, црвено-бели су стигли до предности 76:72!!!

У драматичној завршници, домаћин је одговорио мини-серијом од 5-0, али су поново Антић и Бјелица пресеченим додавањем, па Рочести „флоутером“ вратили Звезди предност, коју је тандем Американаца и одржао сигурним извођењем пенала, за трећу победу у низу у Евролиги!!!

Тренер Душан Алимпијевић:
Велика победа, играли смо одлично 18 минута у првом полувремену, па онда два лоша. У последњој деоници играли смо врло паметно у одбрани и добро у нападу и стигли до важне победе. Очигледно да нам прија играње у Шпанији“ изјавио је одмах по завршетку меча тренер црвено-белих, који већ у суботу у раним јутарњим часовима лете за Истанбул па Подгорицу, где их у недељу од 19 сати очекује меч АБА лиге са Морнаром.

Утакмица у Валенсији, са којом Црвена звезда мтс у Евролиги сада има скор 3-0 остаће упамћена и по још једном јубилеју, 1000. поену Пере Антића, који је тројком из угла стигао 1002.поена у Евролиги коју је освајао у три наврата са два тима.

КК Црвена звезда мтс:

Дангубић 9, Давидовац 6,Лазић 2, Антић 10 + 4 украдене лопте, Добрић 5, Фелдин 26, Јанковић 4, Рочести 13, Лесор 5, Енис, Јовановић 2, Бјелица 4+ 9 скокова.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве против Срема
Следећи текстЦрвено-бели већ кренули ка Бару, следи Морнар