Црвено-бели кренули пут Загреба

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у понедељак екипи Цибоне, у последњој утакмици 11. кола АБА лиге. О мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и провтимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у Загреб, где их у понедељак очекује меч 11. кола АБА лиге са Цибоном.

Црвено-бели овом утакмицом „затварају“ мини-циклус утакмица, али уједно и цело коло регионалног такмичења, пред нова искушења и гостовања у Валенсији, Бару, Истанбулу, Сремској Митровици.

Екипа је забележила још једну вредну и убедљиву евролигашку победу, али брзо мора да се „пребацује“ на аба лига колосек и дуел са великим ривалом још из времена бивше СФРЈ.

Са доласком новог тренера, пуно тога се променило у редовима нашег следећег противника. Прво што је промењено је један странац, отишао је Јанг, затим су довели Ратковицу, једног искусног плејмејкера, на позицији која им је била дефицитарна. Показали су брзо реакцију и напредак у игри. Ово је једно од тежих абалигашких гостовања, и ми желимо да завршимо наш мини-циклус у коме смо имали утакмице у Мадриду, против Игокее, ЕФЕС-а и сада ову са Цибоном, победом. Сви играчи су здрави и спремни за овај меч – рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Огњен Добрић и против ЕФЕС-а је био важан „шраф“ у великој победи, али упозорава да ће и меч у Загребу бити јако тежак.

Свакако је тешка утакмица пред нама, не само због чињенице да смо играли против ЕФЕС-а у Евролиги пре само два дана. Цибона је имала времена да се припреми за овај меч и важно је да одговоримо чврстом и агресивном игром. Наше амбиције у Евролиги су јасне, желимо да добијемо свакога, али наш приоритет је, и то намерно понављамо АБА лига. Цибона је променила тренера, види се реакција, стигао им је Ратковица, а екипу предводи врло искусан тандем Томас и Жорић. Желимо победу како би наставили да градимо и самопоуздање, али и да спремни доекамо серију гостовања до Нове године у оба такмичења – рекао је Добрић.

Утакмица 11. кола Цибона – Црвена звезда мтс игра се у дворани „Дражен Петровић“ са почетком од 18 часова.

Након тога црвено-беле очекује серија гостовања: Валенсија, Бар, Истанбул, Сремска Митровица…

Претходни текстПораз Звезде у четвртфиналу Евро Купа
Следећи текстЦибона – Црвена звезда, 134. класик