Милојевић: Умор забрањена тема

85

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 19. кола Суперлиге Србије дочекују екипу Радника из Сурдулице. Меч на стадиону „Рајко Митић“ на програм је у среду, 29. новембра, од 18 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел.

Дочекујемо екипу која долази након што је забележила негативан резултат у претходном колу. Радник на терену зна у сваком тренутку шта хоће, имају свој систем рада и игре. Имају и младе и искусне играче, а предводи их одличан стратег Симо Крунић који ради одличан посао. Радник је један од стабилних суперлигаша и очекујем добру и квалитетну, али и тешку утакмицу. Без обзира што је радни дан, позвао бих наше навијаче да дођу да нам помогну колико год могу. Није лако играти у овом ритму, али ми смо спремни и урадићемо све да будемо максимално спремни за сутрашњу утакмицу – рекао је Милојевић.

Звездин стратег истакао је да је његова екипа фокусирана искључиво на дешавања на терену.

Ја сам тренер и спремам своју екипу максимално за све напоре на терену и за оно што нас очекује. Тешко јесте, али ми смо професионалци. Гледамо само наше двориште и трудимо се да ми будемо најбољи што можемо, свако размишљање на другачији начин није добро. Не бих волео да улазимо у било каква друга размишљања, желимо да поправимо и надоградимо своју игру. Немамо много времена, мали је размак између утакмица тако да акценат више бацамо на опоравак и свежину играча.

Иако су од почетка сезоне одиграли велики број утакмица, умор није тема разговора у Звездиној свлачионици.

Не дам својим играчима да се жале на умор, они морају да схвате да је то њихов начин живота, за то су се определили. Ако нешто волите да радите, онда не можете да се жалите на то. Умор постоји и постајеће, али он није никакав изговор. Доста времена проводим у разговору са играчима, желим од њих да чујем како се осећају јер сваки играч најбоље познаје своје тело. До сада смо показали да могу максимално да рачунам на све играче. Радује ме то што се Рикардињо потпуно опоравио, као и што смо Милића одморили након малог проблема који је имао након меча са БАТЕ-ом. Полако се враћа и Јовичић тако да нећу имати никакав проблем да сви играчи конкуришу за тим и моћи ћу да будем на слатким мукама. Не могу да кажем да комбинујем састав јер су зе мене сви играчи стандардни. Некада бих желео да могу да ставим свих 25 фудбалера на терен, а некада бих, да могу, заменио свих 11.

Шеф стручног штаба Црвене звезде говорио је и о повратку на терен везисте Бранка Јовичића.

Што се тиче Јовичићевог опоравка све иде како треба и то ме изузетно радује. Оно што желим је да сведемо ризик на минимум када је реч о његовом повратку на терен, све информације које имамо од лекарске службе указују на то да смо на добром путу и да је све у реду. Бранко је прави професионалац, стабилан дечко, паметан и кроз разговор са њим донећемо одлуку када би требало да заигра поново. Лично га очекујем на терену врло брзо, да ли сутра или на следећој утакмици видећемо.

Било је речи и о најмлађим играчима који раде са првим тимом, Дејану Јовељићу и Луки Илићу.

Већ сам напоменуо да желим да стављам у ватру младе играче, тако да ћемо видети у наредним утакмицама када ће Јовељић добити своју шансу у првом тиму. Сви ми у стручном штабу и играчи ишчекујемо његов деби. Видећемо каква је кадровска ситуација и када можемо да очекујемо да видимо Јовељића на терену. Млади Лука Илић имао је проблем са повредом леђа тако да је тренутно у режиму опоравка и сигурно неће конкурисати за сутрашњу утакмицу. Све су то млади играчи који су у развоју. Са њима морате много мудро да поступате, трудим се да сведем грешке на минимум. Са младим фудбалерима треба бити максимално обазрив – поручио је Милојевић.

Претходни текстЏудисти Црвене звезде пети на Голден лиги у Анкари
Следећи текстНема продаје карата за Келн