Џудисти Црвене звезде пети на Голден лиги у Анкари

65

За џудисте Црвене звезде сценарио из 2014. године када су се окитили бронзаном медаљом у холандском Хопдорфу, победом управо над Спортингом из Лисабона није се на жалост поновио.

Екипа наше Црвене звезде у Анкари пратио је пех са повредама. У дуелу са португалским шампионом, црвено бели су одлично отворили меч. Млади Страхиња Бунчић (до 66 кг) је бриљирао и однео прву победу над Серхиом Олеиником. Уали Куржев (до 73 кг) био је одличан у мечу са Рустамом Орујевим до повреде колена. На струњачу у категорији до 81 није изашао планирани Френк де Вит кога је заменио Стефан Мајдов који је снаге одмерио са Анријем Екутизеом. Звезди на жалост није кренуло по плану и то је већ било 2:1 за Спортинг. Александар Кукољ први на светској ранг листи до 90 килограма, одлично је бранио Звездине боје ефектном победом над Николом Шерадазашвилијем. Меч одлуке донет је у супертешкој у којој Станислав Бондаренко није успео да нађе решење за неугодног Хорхеа Фонсеку.

Остаје жал за бронзом. Овога пута заиста смо имали пех са повредама и нисмо успели да поновимо сценарио из Холандије 2014. Сви момци су били одлични али пехови су били јачи од нас рекао је за наш сајт одлични Страхиња Бунчић који је на Голден лиги у Анкари јасно доказао светску класу.

Одличан према очекивањима био је и Александар Кукољ, светски број 1 у категорији до 90 килограма који је на прави начин бранио боје Црвене звезде.

Голден лига окупља набоље тимове и такмичаре. Много тога мора да се склопи како би дошли до циља. То све треба уклопити у 15 мечева колико смо данас одрадили. На жалост нисмо успели да дођемо до медаље али смо се борили и пружили максимум. Треба имати у виду да је крем џудо спорта био управо овде у Анкари чији је део био и наш тим Црвена звезда – истакао је Александар Кукољ.

Претходни текстДвострука победа Црвене звезде у дербију штафета
Следећи текстМилојевић: Умор забрањена тема